I samarbete med ÖSBF arrangerade Westerviks Boulesällskap det andra och avslutande seriesammandraget inom distriktetsserier, öppna klasserna division 3 och 4, samt veteranklasserna division 2, 3, 4 och 5.

Totalt var det 36 lag med hela 280 spelare på plats i Västervik.

Inför helgens avslutande fem matcher låg WBS-laget i öppen klass på andra plats med samma poäng som ettan Lejonkulan och trean Boule v Platen.

Artikelbild

Westervik började lördagen riktigt bra och vann över Only One Petanqe. Dock blev glädjen kortvarig då man mot Boule v Platen föll i tre av fyra matcher. Mot Don Camillo blev det sen tre klara förluster och en knapp vinst.

Söndagens spel avslutades med matcher mot PEK 1 och LEJ 1 och där blev det förlust mot PEK med 3–1. Men det blev i alla fall en värdig avslutning med en 3–1-seger övr LEJ, vilket var en fjäder i hatten att ta poäng av det vinnande laget i öppen klass division 3. Slutplacering för WBS blev därmed en fjärdeplats, och de som representerade laget var Kristina Grönlund, Kerstin Ljungdahl, Bo Eriksson, Håkan Gustavsson, Per-Olof Bjerkhaug, Håkan Karlsson, Tomas Ljungdahl och Sebastian Östin.

I veteran division 2 var målsättningen att försvara eller förbättra sin andraplats. Lördagens inleddes med en oavgjord match mot LEJ 2 med stora vinster för respektive lag i matcherna. Mot SOL var det både jämnt och spännande, men en förlust i sista matchen med 12–13 innebar att WBS 2 förlorade med 3–1 istället för att få oavgjort där också. Mot HÖG 1 blev det också förlust med 3–1.

Söndagen inleddes mot ALM 1 och där åkta WBS på ytterligare en knapp förlust i den avgörande matchern (12–13) och föll med 3–1 ännu en gång. Men även här fick hemmalaget avsluta snyggt och vinna med 3–1 över CDB. Trots en tveksam insats gav det till slut en tredjeplats i tabellen. WBS-laget som fixade tredjeplatsen bestod av Tomas Östin, Arne Jonasson, Leif Schenell, Uno Englund, Stefan Edström, Jan Edström, Hans-Åke Bäckström och Lars Zeed.

Artikelbild

WBS 3 låg femma i tabellen inför helgen och stannade kvar på samma plats efteråt. Mot ALM 3 blev det oavgjort, mot MÖN 1 förlust med 4–0, mot LEJ 3 förlust med 3–1, mot VÄX vinst med 3–1 och mot GÖT oavgjort igen.

Placeringen kan innebära att laget tappar fortsatt spel i veteran division 4 kommande säsong.

Artikelbild

I laget spelade Britt-Marie Karlsson, Gun-Britt Andersson, Ebbe Andersson, Ove Öhrling, Ulf Erlandsson, Bertil Nilsson, Lennart Göthe och Nils Ragnarsson.