Ward är näst bäst i Hockeyallsvenskan

Näst bästa räddningsprocenten i Hockeyallsvenskan har Västerviks IK:s målvakt Samuel Ward.

Samuel Ward har svarat för flera bra insats i VIK-målet de senaste fem matcherna.

Samuel Ward har svarat för flera bra insats i VIK-målet de senaste fem matcherna.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-11-15 07:00

Målvakten har fått förtroendet att i de senaste fem matcherna och det har gett resultat.

Samuels räddningsprocent så här långt är 92,83 och det innebär en andra plats i den statistiken. Bara Björklövens Joe Cannata är bättre med sina 94,09 i räddningsprocent.

– Det är kul, men jag försöker inte fokusera så mycket på sådana delar eftersom det lätt sätter sig i huvudet oavsett om det är positivt eller negativt. Det är dock mer positivt än negativt.

Har du tagit hand om förstaspaden?

– Det vet jag inte. Jag försöker bara göra mitt bästa i varje match. Jag är glad för de matcher som jag får, men det har varit mycket nu på slutet.

Hur känns formen?

– Det har känts ganska bra på slutet, men samtidigt vet jag hur snabbt det kan gå. Varje match är ny match och det gäller bara att försöka ladda om hela tiden. 

Enligt Samuel har samspelet mellan försvaret och målvakterna fungerat bra på slutet. Spelet i numerära underlägen har varit bra i de senaste matcherna.

– Generellt går det lite hand i hand. Kan jag lita på försvaret så blir det förhoppningsvis lättare för dem att lita på mig. 

På fredagskvällen väntar Timrå som kommer på besök.

– Vi vet vilka spelare vi ska hålla koll på i Timrå och förhoppningsvis kan vi ta med oss känslan från onsdagsmatchen, konstaterar Sameul Ward.

I VIK-truppen är det tveksamt om Victor Öhman, utgick skadad i senaste matchen,, och Emil Alba, tränade inte under torsdagen, kommer till spel. Däremot tränade Oscar Pettersson för fullt är redo för spel efter smällen han fick i onsdags.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!