VIK:s försvarsspel kollapsade

En svag defensiv insats svarade Västerviks IK för när det blev förlust i träningsmatchen mot Almtuna IS.

Emil Alba svarade för ett mål och en assist när VIK förlorade mot Almtuna.

Ishockey2019-09-05 21:48

På de fyra första träningsmatcherna hade VIK släppt in fem mål, men på torsdagskvällen var det framgångsrika försvarsspelet som bortblåst i och med att laget släppte in hela nio mål när det blev förlust med 6–9 i Uppsala.

– Tyvärr fungerade inte samspelet mellan målvakten och utespelarna den här gången, menar VIK:s tränare Mattias Karlin.

– Det är inte okej det som inträffar i tredje perioden. Vi hade läge på at reducera till 6–7, men istället drog vi på oss några onödiga utvisningar som de kunde utnyttja. Det rann i väg på slutet och det är självklart inte bra, menar Mattias.

VIK fick sämsta möjliga start på matchen i och med att Almtuna ledde med 2–0 efter fem minuter spel, men VIK:arna kämpade sig in i matchen och hade vänt underläget till ledning med 3–2 efter första perioden.

Hemmalaget gjorde två mål inom loppet av en minut när underläget vändes till ledning med 4–3 efter åtta minuter.

VIK kvitterade till 4–4 genom Ken Jäger när han tar vara på en retur efter ett skott från Erik Gustafsson.

I tredje perioden kopplade Almtuna rejält grepp om matchen i och med att laget gick fram till en 7–4-ledning efter nio minuters spel. Vid ett av baklängesmålen bjöd en VIK-spelare på en så kallad "indianare" som en hemmaspelare tog vara på.

VIK tog ut målvakten Samuel Ward i jakten på att försöka komma ifatt i slutet, men istället blev det ytterligare ett baklängesmål nästan omgående.

– Det är svårt att sammanfatta så här nära in på, men självklart är det inte bra att släppa in nio mål, konstaterar Mattias Karlin.

Almtuna-VIK 9-6

Mål och pass, VIK: Peter Krieger 2+0, Emil Alba 1+1, Adam Plant 0+2, Adrian Elefalk 1+0, Victor Öhman 1+0, Ken Jäger 1+0, Niklas Folin 0+1, Rob Bordson 0+1, Victor Wänghult 0+1, Erik Gustafsson 0+1, Erik Nyström 0+1.

Karta: Gränby ishall