VIK:s förlustsvit är äntligen bruten

Sex matcher fick räcka. På tisdagskvällen bröt VIK förlustsviten då de besegrade Björklöven med 4-3 efrer straffar.

Ken Jäger blev hjälte för VIK i straffläggningen.

Ishockey2019-10-15 21:28

VIK gjorde, för andra matchen i rad och för andra gången den här säsongen, matchens första mål. Mot Björklöven var det backen Alexis Binner som höll sig framme och prickade luckan mellan Joe Cannatas ben efter cirka fem minuter. Strax innan halvtidsmarkeringen för första perioden var det utjämnat. Oskar Pettersson tog en slashing-utvisning utanför spelet och hemmalaget och Justin Crandall tackade genom att panga in 1–1. VIK skulle dock återta ledningen innan paus då Peter Krieger tog vara på ett passivt försvarsarbete och lyfte tjusigt in 2–1-pucken. VIK var nog relativt nöjda med hur man genomförde första perioden.

Den andra perioden blev både intressant och underhållande. VIK började klart bäst innan Löven åt sig in i det. VIK fortsatte spela bra i powerplay och det var också i den spelformen Adam Plant med sitt första VIK-mål sköt sitt lag till en 3–1-ledning efter tolv minuter. Efter målet ändrades matchbilden och Björklöven tog över. En VIK-tvåa blev ånyo kostsam när Alex Hutchings vandrade in och pricksköt in reduceringen. VIK hade nog gärna haft ledningen med sig in i paus men så lyckosamma var man inte. Man spelade fast sig själva, blev av med pucken och Fredric Andersson satte 3–3 med dryga minuten kvar.

Den första halvan av tredje perioden var jämn, med chanser åt båda håll. Sedan fick Björklöven, efter två täta VIK-tvåor, chansen i fem mot tre. De rödblå slet dock föredömligt och städade undan den mariga uppgiften. Som betalning fick man själva en PP-chans några minuter senare. Ingen utdelning där heller och med fem minuter kvar var det helt öppet. Med 02:44 kvar fick VIK nytt PP sedan Alexander Viklund high-stickat en VIK-spelare. Det hackades dock sönder av att domaren vid flera tillfällen ansåg VIK-spelare vara i målgården. Istället fick övertid avgöra tillställningen. Sägas ska att David Lindquist höll på att avgöra med bara sekunder kvar.

Ward klev tidigt fram med några vassa räddningar i övertiden. Med 01:39 kvar visades Rob Bordson ut sedan han hängt som en ryggsäck på en Löven-spelare. Hemmalaget pressade ner VIK men smart försvarsspel och gediget målvaktsspel tog matchen till straffar.

Där blev, efter en lång straffomgång, Ken Jäger och Samuel Ward matchvinnare när de bröt VIK:s förlustsvit.

Björklöven–VIK 3–4

Första perioden: 0–1 (05:12) Alexis Binner (Jacob Bjerselius, Adam Plant), 1–1 (09:27) Justin Crandall (Fredric Andersson, David Lindquist), 1–2 (10:46) Peter Krieger (Lukas Wernblom, Erik Ullman)

Andra perioden: 1–3 (12:03) Plant (Ullman, Wernblom), 2–3 (15:19) Alex Hutchings (Crandall, Lindquist), 3–3 (18:56) Andersson (Kristoffer Söder, Sebastian Selin)

Avgörande straff: Ken Jäger

Skott: 20–25

Utvisningar: IFB 5x2 min, VIK 5x2 min.

Karta: A3 Arena