VIK tappade allt i andra perioden

Västervik hade chansen att ta tredje raka segern i söndagens möte mot nykomlingen Kristianstad. Men Karlins mannar tappade allt i den andra perioden och förlorade till slut med 4–1.

VIK förlorade söndagens match mot Kristianstad med 4–1 och ligger nu på nionde plats i tabellen.

Ishockey2019-11-03 18:09

Det var ett VIK som åkte till nykomlingen Kristianstad på jakt efter tredje raka segern. I fredagens match mot Almtuna kombinerade VIK:s förstafemma, med Darren Nowick, Rob Bordson och Victor Öhman, in totalt nio poäng och låg bakom fyra mål.

VIK började bra och tog också ledningen efter ett fint anfall av förstakedjan där lägena radades upp efter varandra. Till slut var det Darren Nowick som fick in en retur efter skott av Niklas Folin.

Därefter följdes en fartfylld men stundtals slarvig fas där bägge lagen kom till bra lägen, men 1–0 stod sig perioden ut.

– Vi börjar matchen bra och spelar ganska stabilt. De hade lite puck, men om jag ska vara ärlig så kastade de mest in puckar som var plockpotatis för oss. Men vi hade bra tålamod i spelet, behöll lugnet och skapade lite längd på vissa anfall och farligheter. Så vi var ganska nöjda inför andra, säger VIK:s huvudtränare Mattias Karlin.

Men i den andra perioden var VIK:s spel som bortblåst. Hemmalaget radade upp lägen och efter flera misstag i egen zon kunde Kristianstad göra både 1–1 och 2–1. Blott nio sekunder efter ledningsmålet fick man också in 3–1 och VIK var nog ganska nöjda med att perioden slutade så. För Kristianstad hade flera gånger bud på 4–1, framför allt när hemmalagets tilldelades en straff efter att VIK återigen slarvat i egen zon och Brendan Burlon tvingats till en hakning på en fri hemmaspelare.

– Där slänger vi ju bort matchen. Vi dräller med pucken i mittzon, jag vet inte hur många gånger. Vi hamnade ur positionerna och det blir inte bra. Efter det så kommer vi aldrig riktigt tillbaka.

VIK hade alltså en rejäl uppförsbacke i jakten på poäng när pucken släpptes för den tredje perioden. Men hemmalaget Kristianstad försvarde sig bra och bjöd inte gästerna på någonting. VIK hade svårt att komma till några farliga lägen och med nästan tre minuter kvar av matchen tog Mattias Karlin ut Samuel Ward i jakten på en reducering. VIK skapade några halvchanser men Malte Sjögren stängde definitivt matchen när han från egen zon satte sitt andra mål för kvällen med drygt två minuter kvar och matchen slutade 4–1 till Kristianstad. I och med förlusten ligger VIK nu på tionde plats i tabellen.

– De hade mer hjärta och vilja än oss i dag och det känns för jävligt. Det är lite halvhjärtat på något sätt. Det känns riktigt onödigt.

Darren Nowick gjorde säsongens tredje mål i förlustmatchen.