VIK slog serieledarna på hemmaplan

Det blev en tight match i Plivit Arena på onsdagskvällen när BIK Karlskoga gästade. VIK vann med 2–1 efter övertid.

VIK hade svårt att få hål på Henrik Lundberg i BIK-kassen under de två första perioderna.

Ishockey2019-11-13 21:24

Att BIK ledde serien verkade inte VIK bry sig om i inledningen. Stärkta av ett tidigt power play dominerade man matchen under de första tio minuterna. Trots ett par-tre vassa lägen spräckte man dock inte målnollan. Karlskoga växte därefter in i handlingarna och jämnade ut spelet under en förstaperiod som präglades av långa anfall snarare än snabba vändningar. Men mållöst efter tjugo.

Den andra perioden var mer av det grinigare slaget. Sägas ska också att i den första perioden brakade Oskar Pettersson, VIK-forwarden, in i sargen av egen maskin. Han återvände inte till matchen. Åter till den andra perioden. Lite jämnare spel men uppoffrande försvarsspel och säkert målvaktsagerande såg till att det fortsatt stod 0–0 på tavlan efter 40 spelminuter.

Därför kom det kanske lite överraskande att VIK tog ledningen – blott 15 sekunder in i den tredje. I den PP-tid som spillde över från en sen utvisning passade VIK på. Adam Plant sköt, Lukas Wernblom styrde och målnollan var till sist spräckt. Men ledningen varade bara i två minuter. Sedan kvitterade BIK i en kontring som avslutades med ett läckert skott i krysset bakom Samuel Ward. Carl Berglund var målskytt. Därefter följde en tolvminutersperiod av hafsig ishockey utan några heta chanser.

Med fem minuter kvar började VIK flytta fram positionerna och vaskade fram några lägen. Närmast var Rob Bordson som fick ett läge i slottet.

01:22 kvar på tavlan när VIK fick power play efter en tuff tackling på Peter Krieger. VIK vann tekningen, ställde upp spelet och skapade ett läge som Lundberg nöp i plocken. Förlängning väntade. Inget mål där och istället fick BIK chansen att avgöra när Krieger visades ut. VIK städade av det på ett skickligt sätt. Istället kunde Adam Plant följa med i ett anfall och skjuta två poäng till VIK.

Västervik–Karlskoga 2–1

Tredje perioden: 1–0 (00:15) Lukas Wernblom (Adam Plant, Ken Jäger) spel 5 mot 4, 1–1 (02:15) Carl Berglund (Max Wennlund, Alexander Leandersson)

Fjärde perioden: (04:41) Adam Plant (Darren Nowick)

Skott: 37–28 (13–7, 7–7, 13–10, 4–4)

Utvisningar: VIK 4x2 min, BIK 6x2 min