VIK redo för match efter vilan

Efter en dryg veckas uppehåll från matchspel återupptar Västerviks IK på måndagen den allsvenska säsongen med bortamatch mot smålandskollegan Tingsryds AIF.

Mattias Karlin och hans spelare åker under måndagen till Tingsryd för match mot Smålands-kollegorna som överraskat hittills.

Mattias Karlin och hans spelare åker under måndagen till Tingsryd för match mot Smålands-kollegorna som överraskat hittills.

Foto: Filip Gustafsson

Ishockey2019-11-10 19:09

Om den matchfria veckan inneburit nödvändig vila och chans för skadade spelare att hinna ikapp med läkande och träning? Ja, men bara till viss del. Uppehållet har också kommit med vissa problem för VIK-ledningen. Huvudtränaren Mattias Karlin förklarar.

– Vi har haft några gubbar borta. På träningen i fredags var vi bara 17 stycken. Det är lite surt och ur den aspekten hade vi gärna tagit någon dag till med träning.

Erik Nyström har varit skadad en tid och återhämtningen fortskrider planenligt. Något spel mot Tingsryd blir det dock inte. Däremot kan Nyströms forwardskollega Erik Aterius återvända till laguppställningen.

– Han tränade för fullt idag (söndag), berättar Karlin.

Under veckan har såväl Kim Johansson och Lukas Wernblom missat träningar medan Ken Jäger ju spelat med det schweiziska landslaget under helgen.

– Han landar inatt (mot måndag) och vi räknar med att han spelar, säger Karlin.

Senast VIK stötte på Tingsryd vände de grönvita i den sista perioden och vann med 5–3 sedan VIK haft en 2–1-ledning med 20 minuter kvar att spela.

– Vi har revansch att utkräva. Det gäller att vi kommer upp och matchar deras arbetsnivå och håller ihop det samtidigt som vi tar vara på våra lägen för Tingsryd är ett lag som jobbar bra tillsammans, det är det dom lever på, säger Karlin om moståndet.

Den matchfria veckan har gjort att Karlin och ledarkollegor kunnat få in lite av den mängdträning som är svår att hitta när matcherna duggar tätt.

– Vi körde tufft i början på veckan sedan körde vi power play, box play och olika spelmoment under den andra halvan. Det vi har jobbat på framför allt är hur vi agerar när vi har pucken. Var ska vi dribbla, när ska vi passa och så vidare. Konsekvenstänk och beslutsfattning, utvecklar Karlin.

Tingsryd förlorade sista matchen innan uppehållet, med 5–2 mot Karlskoga. VIK var, senast det begav sig, nere i Kristianstad och spelade. Den matchen slutade med en 1–4-förlust.

I tabellen ligger TAIF på rätt sida strecket och innehar inför måndagens närapå fulltecknade allsvenska omgång den åttonde platsen i tabellen. VIK är två placeringar och lika många poäng bakom smålandsrivalerna.

Sporten direktrapporterar från matchen i Nelson Garden Arena. Pucken släpps klockan 19:00 på måndagskvällen och rapporteringen börjar cirka 18:45.

Senast lagen möttes vann Tingsryd med 5-3.
Senast lagen möttes vann Tingsryd med 5-3.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!