VIK bryter med unge försvararen

Västerviks IK har varit övertaliga på backsidan, därför entledigar man nu en spelare.

VIK bryter med Anton Sundin.

VIK bryter med Anton Sundin.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-11-04 18:11

I somras värvade man den 20-årige backen Anton Sundin.Han har haft svårt att få speltid i VIK i inledningen av säsongen och när VIK nu får tillbaka backar från skador gör man bedömningen att chanserna för speltid minskar ytterligare. 

"För att Anton ska kunna få tillräckligt med speltid har därför VIK och Anton kommit överens om att bryta kontraktet och göra Anton fri att gå till vilken klubb han vill. Västerviks IK tackar för Anton Sundins tid i klubben och önskar stort lycka till med fortsatta hockeykarriären", skriver VIK i ett pressmeddelande.

Sundin hann med elva poänglösa allsvenska matcher i VIK.

VIK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar beslutet:

– En ung och utvecklingsbar back som Anton behöver speltid för att fortsätta utvecklas och vi kan inte erbjuda tillräckligt mycket tid här i VIK just nu, därför har vi kommit överens med Anton om att bryta kontraktet här och nu. Var karriären fortsätter för Anton är i skrivande stund oklart, men jag är säker på att han hittar en bra ny klubb snabbt. Vi vill tacka Anton för hans tid här i Västerviks IK och önska stort lycka till med fortsatta hockeykarriären.

Sporten söker Anton Sundin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!