"Vi ska fokusera på det vi kan kontrollera"

På fredagskvällen tar ett VIK – stärkt av vinsten mot Björklöven senast – emot Karlskrona hemma i Plivit Arena. En som gärna vinner igen är amerikanske centern Peter Krieger.

Peter Krieger, i mitten, ligger trea i VIK:s interna poängliga efter elva spelade matcher.

Peter Krieger, i mitten, ligger trea i VIK:s interna poängliga efter elva spelade matcher.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-10-17 15:00

– Det var en riktigt bra känsla, faktiskt. Vi mötte ett bra Björklöven och stod för en bra prestation i 50 minuter. Vi höll på att ställa till det men redde ut det och tog två tunga bortapoäng, säger Krieger om tisdagens match.

Fokus ligger, efter en res- och en vilo-dag, på nästa utmaning. Karlskrona har överraskat under sent inkomne tränaren Mats Lusth och det är dom som kommer till Plivit Arena för hockeyallsvenskans elfte omgång.

– För vår del handlar det om att fortsätta fokusera på det vi kan kontrollera, och att vi är förberedda på att möta ett lag som är här för att tävla. Vårt problem den senaste tiden har varit att vi bjudit på för mycket chanser och mål, det måste vi fortsatt få bort. Spelar vi ett hängivet spel och följer vår plan så är vi nog nöjda med resultatet efter matchen, säger Krieger.

Med sina sju poäng (4+3) är Krieger trea i den interna poängligan, och han blev målskytt så sent som i tisdags.

– Alla i laget och i stort sett i hela ligan är skickliga spelare som kan skapa lägen från alla områden på isen. Det är kanske inget jag är van vid men jag uppskattar det verkligen och tycker att omställningen till ligan har gått bra. Det är en rolig plats att spela på, speciellt när varje match är så tuff och oviss och du måste vara skärpt hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!