"Vi har inte kommit hela vägen"

Inga mål framåt och klar förlust mot tippade bottenlaget Tingsryd. Det fanns inte mycket att dra på smilbanden åt i VIK efter fredagens generalrepetition som slutade med 0-4-förlust.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-09-13 21:49

Tingsryd gjorde ett mål i vardera av de två första perioderna, som annars var jämna spelmässigt, och verkade vilja stänga ner VIK:s anstormning i slutakten.

– Vi spelar ganska bra hockey i två perioder. Vi tar pucken till mål och gör rätt saker men det studsade inte vår väg, säger VIK-kaptenen Niklas Folin efter matchen.

Gästernas plan fungerade klanderfritt och VIK såg ganska ofarliga ut när man skulle försöka hämta ikapp underläget. Tingryd gjorde 3-0 i power play och sedan 4-0 i tom kasse.

– Vi kommer inte ut tillräckligt bra i tredje. Visst, de stänger ner oss ganska bra men vi ska gå för det och kan inte låta dem ha pucken hela tiden. Vi kommer ligga under inför tredje perioden igen framöver och då måste vi göra det bättre, tycker Folin.

Under matchen fick Folin och övriga backar spela mycket då man bara var fem tillgängliga backar.

– Det är bara gilla läget, så är det alltid i alla lag. Det går inte att leta ursäkter.

Försäsongen är därmed avslutad för VIK:s del som nu har en vecka kvar att slipa formen inför den på förhand tuffa premiärmatchen borta mot seriefavoriten Modo.

–  Som grupp har vi kommit ihop bra, men vi måste lära oss att spela i 60 minuter, vi har inte kommit hela vägen.Vi har några dagar på oss att jobba med detaljer.

Tränaren Mattias Karlin säger att laget var helt okej i två perioder.

– Vi började lite dassigt första 7-8 minuterna men sedan tar vi över. I andra är det vi som har initiativet och trycket men krånglar till det när avslutslägen kommer istället för att spela på instinkt. Då blir det ofta ett halvdåligt avslut eller felbeslut. Men vi kände ändå inför tredje att vi var ganska nöjda med spelet.

I den tredje tröt orken, menar Karlin.

– Inte så kontigt, kanske. Vi spelade i onsdags och idag var vi ännu färre. Erik Ullman har tränat ett pass på tre och en halv vecka.

Precis som i onsdags föll en spelare ur laguppställningen närapå nedsläpp. Den här gången Kim Johansson – ännu en back.

Hur länge blir han borta?

–  Dagar, hoppas vi på.

Hade han spelat om det gällt något?

–  Det beror på hur mycket det gällt. Han hade inte spelat om det varit serielunk.

Därmed är Adam Plant, Kim Johansson, Henrik Malmström och Rob Bordson på skadelistan med mindre än en vecka till premiär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!