Nya skador i VIK som förlorade hemma

Träningsmatcherna är avklarade. Om en vecka spelar VIK om poäng i Hockeyallsvenskan.

Ishockey2019-09-13 21:01

Frågan är hur många backar Mattias Karlin har tillgängliga då. I 0-4-förlusten mot Tingsryd på fredagskvällen saknades Henrik Malmström och Adam Plant. Kim Johansson var uppsatt i laguppställningen men kom aldrig till spel så VIK genomförde matchen på fyra backar samt comebackande Erik Ullman.

Tingsryd gjorde ett mål i vardera av de första två perioderna medan VIK inte gjorde något, trots en drös chanser av varierande densitet. Andreas Ljunggren i hemmamålet var stabil och stoppade det han skulle och mer därtill.

I den tredje perioden avtog VIK:s annars ganska intressanta anfallsspel då gästerna stängde ner dem på ett skickligt sätt. Matchen dog definitivt när Anton Blomberg, en av matchens bästa spelare, omarkerad skickade in Tingsryds tredje mål.

VIK försökte spräcka nollan genom att plocka ut Samuel Ward redan efter 15 minuter men som det så ofta blir så gjorde istället Tingsryd 4-0. Det blev ingen rolig avslutning på försäsongen för VIK.

Västervik-Tingsryd 0-4

Målen: 0-1 Oscar Holst, 0-2 Anton Svensson, 0-3 Anton Blomberg, 0-4 Gustav Olhaver