Målrikt när VIK revanscherade sig

Ett effektivt spel i numerära överlägen grundlade Västerviks IK:s 5-4-seger mot Vita Hästen.

Emil Alba blev tvåmålskytt när VIK besegrade Vita Hästen.

Ishockey2019-09-11 21:14

Efter den mindre bra defensiva insatsen mot Almtuna där VIK släppte in nio mål uppträdde laget klart bättre defensivt i Norrköping på onsdagskvällen.

Vita Hästen inledde piggast och skapade några farligheter, men fick ingen utdelning.

Istället var det VIK som tog ledningen när Emil Alba styrde in 1–0 i numerärt överläge efter fem minuters spel. Även VIK:s andra mål kom i numerärt överläge och denna gång var Victor Öhman målskytt med ett distinkt skott efter 15 minuter.

VIK kontrollerade spelet i egen zon på ett bra sätt. Hemmalaget skapade bara några enstaka farliga lägen och fick mestadels hålla till längs med sargen.

Under första hälften av andra perioden var det VIK som styrde händelserna. Hästen hade svårt att få igång något fungerande spel.

Med sitt första mål i VIK-tröjan utökade Wictor Wänghult till 3–0 när han lirkade in pucken vid ena stolpen efter elva minuter av andra perioden.

Under slutminuterna av andra trummade Hästen på för att spräcka nollan, men det blev ingen utdelning. Det såg VIK-målvakten Adam Vay till.

Tredje perioden blev en målrik historia som bjöd på inte mindre än sex mål när hemmalaget satsade allt på ett kort för att försöka komma ifatt.

Vita Hästen reducerade till 3–4, men VIK replikerade omgående i och med att Jake Randolph gjorde 3–5. Hästens reducering till 4–5 kom med en sekund kvar.

Mål och pass, VIK: Emil Alba 2+1, Wictor Wänghult 1+2,  Victor Öhman 1+1, Jake Randolph 1+0, Alexis Binner 0+1.

Karta: Himmelstalundshallen