"Kanske det bästa vi gjort i år"

Två poäng kunde ha varit tre. Men VIK-ledningen var absolut nöjda med insatsen i segern hemma mot BIK Karlskoga på onsdagskvällen.

Mattias Karlin var mäkta imponerad över hur hans lag inledde matchen mot BIK Karlskoga.

Mattias Karlin var mäkta imponerad över hur hans lag inledde matchen mot BIK Karlskoga.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-11-13 22:02

– Visst, vi har våra dippar men de är inte så långa och det är någonstans det som det handlar om. Blir dom för långa så är det stor risk att det blir problem. Vi höll en jämnare nivå sett över 60 minuter jämfört med senast och det är därför vi kan vinna till slut, säger tränaren Mattias Karlin

Starten av matchen var magnifik från VIK:s sida, som sköljde över serieledarna gång efter annan.

– Första tio är kanske det bästa vi gjort i år, om man ska ta ut block. Det var riktigt bra.

Ledningsmålet kom efter 15 sekunder in i tredje perioden. Adam Plant sköt i power play och framför mål stod Lukas Wernblom och styrde in pucken. Karlskoga kvitterade dock två minuter senare.

– Vi har lite otur, måste jag säga. För vi har fruktansvärt många bra lägen. Dels i första men också en hel del i andra, då ska vi också kunna hänga några. Vi förtjänar att ta extrapinnen, tycker jag, för normalt sett ska det vara två-tre-noll efter första, om man ser till lägen, menar Karlin.

Matchens gigant Adam Plant gjorde segermålet till 2–1 i övertidens slutsekunder.

–  Rimligt betalt, tycker jag. Vi skulle kunna ha tagit tre, absolut. Vi tappade två poäng i förra matchen så det var skönt att inte tappa en till idag, säger Karlin.

Tillbaka i VIK-tröjan var Dan Pettersson, som spelade sin första match sedan i våras.

– Han gör det man kan förvänta sig. Han blir ju trött vilket inte är konstigt. Han kommer att bygga vidare på den här matchen och stegra framöver, säger Mattias Karlin.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!