Fem spaningar från VIK-träningen

Efter en ledig måndag drog VIK igång den tuffare delen av träningarna under den matchfria veckan med en rejäl genomkörare.

VIK tränade hårt under tisdagen. Bilden är dock tagen tidigare under säsongen.

VIK tränade hårt under tisdagen. Bilden är dock tagen tidigare under säsongen.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-11-05 14:56

Vattenflaskorna tog slut flera gånger om och materialförvaltare Gustafsson hade att göra. Spelarna hängde på sargkanten och mot slutet, när krafterna började ta slut i såväl kropp som huvud, hängde smockan i luften vid flera tillfällen. Sporten var på plats under VIK:s tisdagsträning och här är noteringar därifrån.

1. VIK-ledningen gick ut hårt.

Lag och ledningar väljer att ta sig an matchfria träningar på olika sätt. Vissa vill slipa på taktiska bitar, vissa vill trumma på och vissa väljer att köra skiten ur spelarna. Min uppfattning var att VIK, som många andra lag, väljer att klämma in alla bitar. Vad jag förstod kör man hårt tisdag och onsdag för att sedan dra ner på intensiteten för att istället koppla på huvudet. "Det är dom här dagarna man älskar att vara hockeyspelare", log Erik Ullman ironiskt när träningen äntligen var slut.

2. Släng ut en puck och det blir roligt.

Under en bra stund i mitten på träningen körde man 3 mot 1 – tre vändor i taget. Alltså åkte spelarna, utan att fundera på att det faktiskt är jobbigt, i hög fart hela banans längd tre gånger innan man fick vila. Anledningen? Det presenterades inte som en skridskoövning. Ut med en puck så blir det roligt, hockeytränarens äldsta knep i boken.

3. Täving höjer intensiteten.

VIK körde ett moment som var två mot två och första sex-sju minuterna såg det i ärlighetens namn ganska slappt och ofokuserat ut. Tränarna blåste av, samlade spelarna och gjorde det till en tävling mellan färgerna. Därefter var det som ett helt annat lag. Fart, fysik och kamp.

4. Malmström gillar Tranås.

Henrik Malmström är tillbaka i Västervik efter sin en match långa lånesejour i Tranås. Jag frågade Malmström om hans relation till östgötaklubben och den visade sig vara god. Hans flickvän är därifrån och han känner till flera spelare i laget. Matchen då? TAIF slog ju Troja med 3–1 och Malmström spelade enligt egen utsago en hel del. "Att svettas i matchtröja igen var en bra känsla", sa han efter tisdagsträningen.

5. Två forwards saknades.

VIK var det optimala träningsantalet 8 backar och 12 forwards på träningen. Det optimala på match är däremot 7 backar och 13 forwards. Två offensiva spelare saknades när laget tränade: Erik Nyström, som utgick skadad mot Almtuna i fredags och Erik Aterius som missat den senaste dryga veckan med en skada. Den sistnämnde syntes till i ishallen.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!