Dyrbart misstag när VIK förlorade

Trots ledning inför tredje perioden fick Västerviks IK inkassera femte raka förlusten när AIK vann med 3-2.

AIK fick VIK och Niklas Folin på fall.

Ishockey2019-10-09 21:21

Det blev en fartfylld, men inte så välspelad match. Det var mer kamp än skönspel, men det var hemmalaget som stod för det bästa offensiva spelet.

VIK fick en mardrömsstart på matchen i och med att gästerna gjorde 1–0 redan 35 sekunder genom Emil Aronsson.

Det bekom inte hemmaspelarna speciellt mycket och fem minuter kom kvitteringen genom Ken Jäger i numerärt överläge.

Det var VIK som förde spelet i andra matchen hade bud på flera mål.

Den andra perioden blev jämnare spelmässigt och det skapades lägen åt båda hållen.

Det blev ett mål i perioden och det svarade VIK:s Peter Krieger för när han gjorde 2–1 i numerärt överläge efter halva perioden.

Gästernas Elias Lindström styrde in kvitteringen till 2–2 efter knappt fyra minuter i tredje perioden.

Efter detta blev det en svängig tillställning där båda lagen gick för segern.

Ett misstag i egen zon blev det som fällde VIK med 18 sekunder kvar av tredje perioden. Ett misstag som Carl Wassenius kunde ta vara på när han gjorde 3–2.

– På lördag spelar VIK hemma igen när Timrå kommer på besök.

Mål och pass, VIK: Ken Jäger 1+1, Alexis Binner 0+2, Peter Krieger 1+0, Erik Nyström 0+1.

Karta: Plivit Arena