Tre poäng blev bara en poäng för VIK

Västerviks IK var på väg mot tre poäng, men fick nöja sig med en i smålandsderbyt.

Kim Johansson gjorde VIK:s första mål.

Ishockey2019-11-11 21:26

VIK ledde med 2–0 med cirka fem minuter kvar av matchen, men stark forcering av hemmalaget så kunde underläget vändas. Efter straffar föll VIK snöpligt, 2–3.

Om första perioden var ett ställningskrig där det inte bjöds på några heta målchanser blev det öppnare spel i andra perioden som gjorde att båda lagen skapade farliga chanser.

Det var dock bara VIK som gjorde mål i andra perioden.

Kim Johansson spräckte nollan efter en minut när snyggt satte 1–0 precis under ribban. I mitten av perioden utökade Darren Nowick till 2–0 där VIK-spelarna visade den större viljan framför hemmalagets mål.

I tredje perioden försökte Tingsryd flytta fram positionerna i jakten på en kvittering. Det skapades visserligen några chanser, men totalt sett försvarade sig VIK på ett övertygande sätt inledningsvis samtidigt som laget inte var ofarligt när man gick till anfall.

Med knappt fem minuter reducerade Tingsryd till 1–2 genom Gustav Olhaver. Det gjorde att det blev dramatiska slutminuter. Hemmalaget plockade ut sin målvakt i jakten på en kvittering och med 19 sekunder kvar kunde Robin Karlsson kvittera till 2–2.

VIK fick ett gyllene läge att avgöra i förlängningen i och med att laget fick möjligheten att spela i numerärt överläge, men det blev ingen utdelning.

Förlängningen blev mållös och därmed fick matchen avgöras på straffar.

Två av poängen gick till Tingsryd sedan William Fransson avgjort till hemmalagets fördel i straffarna och VIK fick därmed nöja sig med en poäng.

På onsdag spelar VIK hemma mot topplaget BIK Karlskoga.

Mål och pass, VIK: Darren Nowick 1+1, Victor Öhman 0+2, Kim Johansson 1+0, Rob Bordson 0+1.

Karta: Tingsryd