Pierre Gustavsson: "Ringrostigt i början"

Han fick bryta premiärmatchen mot Halmstad tidigare i höstas. Sedan dess har Pierre Gustavsson inte kunnat spela hockey med Vimmerby. Nu kommer han vara med mot Kalmar.

Pierre Gustavsson är tillbaka efter sin hjärnskakning, som höll honom borta länge.

Pierre Gustavsson är tillbaka efter sin hjärnskakning, som höll honom borta länge.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-05 13:41

Hjärnskakningar är ett stort problem inom idrotten i allmänhet och ishockey i synnerhet. Många drabbas. Vimmerbys prestigevärvning Pierre Gustavsson är en av dem. Efter att ha fått en smäll i en träningsmatch på försäsongen, blev det värre när VH premiärspelade mot Halmstad. Han tvingades bryta mot Hammers och har sedan dess inte gjort en enda minut med VH. Nu verkar det som att han är redo igen. 

–  Vi befarade att han skulle vara borta betydligt längre än så här. Nu har Pierre gjort ett par ispass och han utstrålar glädje och optimism. Det är jätteroligt att han mår bra, säger Morgan Persson och tillägger:

Har ni försökt hitta en ersättare för Pierre Gustavsson under hans frånvaro?

–  Ja, vår plan har varit att hitta både en ytterforward och en center. Nu kan vi koncentrera oss på en ytterforward. Om allt går som vi hoppas och tror känns Pierre som ett nyförvärv i det här läget. Om jag har fattat det rätt så är han aktuell att vara med i truppen mot Kalmar.

Sportchefen har fattat rätt. Pierre Gustavsson ska spela mot Kalmar. Ett glädjebesked för Phil Horsky, tränare i VH.

 – Det är skönt att få honom tillbaka. Han är en duktig spelare med bra ledaregenskaper. 

Så här säger Pierre Gustavsson om att vara tillbaka: 

 – Det var lite ringrostigt i början efter att ha varit borta i två månader. Men det känns bra, säger han inför matchen mot Kalmar. 

 – Det ska bli en rolig match. 

Pierre Gustavsson är åter tillbaka i träning.
Pierre Gustavsson är åter tillbaka i träning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!