I Hallstavik på lördagseftermiddagen har Peter Ljung chansen att ändra på detta när årets SM-final avgörs.

– Jag har ett gäng bronsmedaljer. Visst skulle det vara kul med ett SM-guld, säger han till Sporten.

– Det är mycket som ska klaffa och man ska ha lite tur på vägen. Även om man kör bra i grundtävlingen så avgörs allt i ett enda finalheat där allt kan hända.

De två största konkurrenterna till SM-guldet återfinns i regerande mästaren Fredrik Lindgren från Smederna och hemmaföraren Andreas Jonsson.

– Det finns ett gäng kompetenta förare i bland andra Pontus Aspgren, Jacob Thorssell och Kim Nilsson som alla har möjlighet att vinna, menar Peter Ljung.

Förutom äran att kunna kalla sig Sveriges bästa speedwayförare så får vinnaren en plats i Målillas GP-tävling den 17 augusti. Vinner Fredrik Lindgren går platsen till den som kommer tvåa.

– Det är en liten extra bonus och morot, konstaterar Ljung.

Det blir ingen SM-final för Dackarnas Oliver Berntzon på grund av en fraktur som han ådrog sig när han kraschade i derbyt mot Västervik. Indianernas Ludvig Lindgren ersätter.

Förutom att Berntzon missar SM-finalen så missar han även Dackarnas två kommande matcher.

– Det var inget roligt besked. Jag har ingen panik. Det är viktigaste är att jag är hel till slutspelet börjar, säger Oliver Berntzon till Vimmerby Tidning.

Peter Ljung blir inte ensam att representera Västervik Speedway i SM-finalen. John Lindman har även kvalificerat sig. I 85cc-finalen kommer Theo Bergqvist till start.