Han stannar kvar hos Västervik

Krzysztof Buczkowski och Västervik Speedway är överens om en förlängning av kontraktet.

Krzysztof Buczkowski fortsätter i Västervik Speedway.

Krzysztof Buczkowski fortsätter i Västervik Speedway.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2019-10-15 14:04

Den 33-årige polacken inledde den gångna säsongen starkt, men blev sen skadad och hade en något svajig form efter det.

"Det finns mer att få ut av Krzysztof, speciellt på Hejla Arena. Men på bortabanor har han många gånger levererat utmärkt. Han är en fighter utöver det vanliga och jag är övertygad om att han kommer bidra till framgång för laget nästa säsong", säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Krzysztof själv säger följande i pressmeddelandet:

"Mitt första år i Västervik är över och det har varit blandade resultat. Jag jobbar hela tiden för att lära mig min hemmabana som är mycket speciell och hoppas och tror att det blir bättre nästa år då jag börjar känna mig mer bekväm och vet vilka linjer man ska använda. Det var inga tvivel från min sida att stanna i klubben då allt fungerat utmärkt och jag ser verkligen fram mot 2020".

Snittet för Krzysztof Buczkowski blir 1,448 nästa säsong.

Kontraktet är skrivet på ett år.

En förare som inte kommer att fortsätta köra för Västervik nästa år är Mikkel Bech Jensen.

På sin officiella Facebooksida tackar han klubben, fansen och funktionärerna för tre fantastiska år och skriver att det har varit en ära att representera den gula och blå armén. Bech Jensen önskar även Västervik lycka till med sitt nya lag nästa säsong.

Västervik Speedways trupp 2020: Bartosz Smektala (1,571 i snitt), Jack Holder (1,771), Krzysztof Buczkowski (1,448), Anton Karlsson (0,500), Noel Wahlqvist (0,500).

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!