Sista omgången i elitserien avslutas med en seriefinal mellan Vetlanda och Västervik på tisdag.

Västervik leder serien med 25 poäng, en poäng före Vetlanda och två poäng före Dackarna, som har två matcher kvar att köra.

Ett bra bevis på Vetlandas hemmastyrka är att laget har vunnit sina samtliga sju matcher hittills och segermarginalen har i snitt var 16 poäng. Som minst har laget vunnit med tio poäng.

– Det blir en tuff nöta att knäcka för oss, men självklart är det möjligt. Vi körde 45–45 i kvartsfinalen i Vetlanda förra året, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Västervik har tio poängs försprång att gå på från hemmapremiären när det blev seger med 50–40 i kampen om bonuspoängen.

– Prio ett är att nå ett oavgjort resultat. Klarar vi inte detta så blir prio två att inte tappa tredje platsen. Vi kommer att ha koll på de andra matcherna.

Västervik måste klara minst oavgjort för att säkra semifinalplatsen. Vinner Vetlanda och Västervik tar bonuspoängen så hamnar lagen på samma poäng, men då passerar Vetlanda tack vare bättre förarkvot.

I laget blir det en förändring och det är att Peter Kildemand ersätter Mikkel Bech Jensen på reservplatsen.

– Av de tre aktuella förarna, Kildemand, Bech Jensen och Sam Masters, så är det Peter som har den högsta potential. Det är upp till bevis för Peter. Vi behöver en reservförare som kan rå på någon av deras topp fem-förare, menar Morgan.

I Vetlanda återfinns elitseriens suverän i polacken Bartosz Zmarzlik. Han toppar snittligan med 2,829 poäng/heat. På hemmaovalen har han vunnit 32 av 34 heat.

– Åt Zmarzlik finns inte så mycket att göra. Det gäller att försöka få stopp deras övriga förare, bland deras första par med Wozniak och Kubera. Det gäller att Nicki Pedersen får till en bra start på tävlingen om det ska lyckas, säger Morgan.

Lagen, Vetlanda: 1) Szymon Wozniak, 2) Dominik Kubera, 3) Artem Laguta, 4) Brady Kurtz, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Filip Hjelmland, 7) Viktor Palovaara.

Västervik: 1) Nicki Pedersen, 2) Krzysztof Buczkowski, 3) Peter Ljung, 4) Bartosz Smektala, 5) Jack Holder, 6) Anton Karlsson, 7) Peter Kildemand.

Sporten direktrapporterar från matchen med start kl 18.45.