Toppjagande VFF föll på hemmaplan

Västerviks FF jagar det efterlängtade division tre-avancemanget. På lördagen gjorde man dock inte vad som krävdes hemma mot Myresjö/Vetlanda.

Fotboll2019-09-07 15:45

Det började dock i dur för de gulsvarta. Redan i den åttonde minuten var Fredrik Lindhe sist på bollen i en minst sagt rörig situation i gästernas straffområde efter en hörna. Lindhes chans var tredje-fjärde-bollen i situationen. Därefter kontrollerade man matchen och lägen fanns för att utöka ledningen. Myresjö/Vetlanda är dock ett skickligt lag och hotade i de flesta anfall. Från snäv vinkel kom en kvittering efter 20 minuters spel och när 33 minuter var avverkade var det gästernas tur att nicka in en hörna. Underläge för VFF i paus, alltså.

Poängjakten blev inte lättare när Myresjö/Vetlanda ökade på till 3-1 en kvart in i andra. För att strö ytterligare salt i såren drog spelande tränaren Ergest Fasko på sig två relativt täta gula kort och fick därmed syna det röda.

Efter 3-1-målet bytte VFF in store Niclas Andersson för att öka trycket i offensivt straffområde men energin och idéerna fanns inte där hos någon av spelarna. VFF fick se sig besegrade i den här 19:e omgången