LÄS MER: VFF klart bättre i toppmatchen

LÄS MER: Så var matchen

LÄS MER: Betygen i VFF:s toppmatch

Artikelbild

| Fotios Karogelopoulos debuterade när VFF slog Aneby med 3-0.

– En mycket bra match. Vi visste hur Aneby ville spela och spelade med stort tålamod, berömmer spelande tränaren Ergest Fasko sitt lag efteråt.

Halva serien är nu spelad och VFF är obesegrade. Ett facit Fasko inte vågade tro på inför säsongen.

– Att vi skulle vara med däruppe kände jag, men inte att det skulle gå så här bra. Vi har kommit en bra bit och måste fortsätta jobba hårt för att stanna i toppen.

En som var involverad i det mesta framåt för VFF:s del var Robin Lundahl. Han gjorde ett mål själv och spelade fram till de övriga två.

– Skönt att göra lite poäng igen. Vi gör en bra prestation och när vi får ledningen att spela på är vi riktigt bra.

Hur bra är ni?

– Det vet jag inte. Vi har ett bra gäng, en stark trupp. Det är roligt att vara en del av det, säger Lundahl.

I den 52:a minuten säkrade han i princip VFF:s seger då han, framspelad av Faiz Benatallah, skickade in 2–0. Då var gästerna dessutom en spelare mindre.

När ledningen var befäst och Anebyspelarnas ork tröt luftade VFF en hel del spelare. Det betydde bland annat debut för grekiske Fotios Kalogeropoulos. Han fick ungefär en halvtimmas speltid och visade vid flera tillfällen upp sina offensiva färdigheter. Med lite flyt hade han kunnat bli målskytt.

– Jag är väldigt glad över att vara här och få spela. Jag har känt mig välkommen i laget från första träningen och det ska bli kul att få vara med och bidra nu, säger Kalogeropoulos.

Han spelade ytter under inhoppet men allra helst vill han spela centralt.

– Vi har många bra spelare så jag spelar där tränarna vill ha mig, säger Fotios.

I slutet av den första halvleken – som VFF kontrollerade – drog Anebys Petter Larsson på sig två gula kort inom loppet av fem minuter. Det andra då han hejdade Fasko som ville kontra efter en misslyckad Aneby-hörna. Det var ingen slump, menar Fasko.

– Jag såg Aneby spela mot IFK Oskarshamn och visste vilken variant de ville köra. Då släppte jag stolpen och placerade mig för att gå på kontring, då tvingades han fälla mig och bli utvisad, förklarar Fasko.

Som såklart var belåten med sättet hans lag genomförde matchen på.

– De har ett skott mot mål och det kommer i 85:e minuten. Vi gör en bra insats rakt igenom.

Västerviks FF toppar division 4 nordöstra, fyra poäng före just Aneby – som fortfarande har en match mindre spelad än VFF.