Nu är kontraktet säkrat – för IFK

IFK Västervik gjorde precis vad man behövde mot jumbon Hultsfred – och säkrade kontraktet på egen hand. "Det har varit inställningen hela tiden", sa Peter Tirheden.

IFK Västervik kan blicka fram emot en ny säsong i division 4.

IFK Västervik kan blicka fram emot en ny säsong i division 4.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-09-14 17:19

IFK-tränaren blickade redan lite fram emot nästa säsong.

– Ja, det här gör ju att vi kan börja blicka framåt. Självklart är det en skön känsla att veta att vi är helt säkra inför de sista två omgångarna.

Hos Hultsfred var det desto mer deppigt. Lagets säsong var körd redan innan matchen började och bättre blev det inte av att Christopher Sjöblad nickade in 1–0 för hemmalaget efter bara tio minuters spel.

– Överlag var det riktigt blekt. Motivationen kanske tryter på sina håll och även om vi försöker motivera varandra så är det svårt. Med en sådan start, och motvind i första halvlek, så blev det för svårt, sa Jan Olsson, tränare i Hultsfred.

Inlägg var något av dagens melodi för IFK Västervik. Även det andra målet, när Jens Karlsson hittade Sjöblads panna, gick till på det sättet.

– Egentligen tycker jag att vi gjorde en av säsongens sämre insatser rent spelmässigt. Ändå vann vi ganska klart och det säger kanske någonting om motståndet, summerade Tirheden.

Jens Karlsson fastställde slutresultatet, 3–0, i den 68:e matchminuten. I slutskedet av matchen blev Hultsfreds målvakt, Joel Wiger Albertsson, också utvisad.

Olsson avslutade:

– Det var inte mycket som gick rätt helt enkelt. Innan matchen hann vi knappt få ihop folk och bortsett från Christopher Einarssons insats var det alldeles för slätstruket.

Koggar

3 Christopher Sjöblad

2 Adam Hallberg

1 Andreas Olsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!