En tuff frimånad för IFK Västervik

Flera tunga tapp har IFK Västervik drabbats av under frimånaden.

Simon Sandholm från Vimmerby är IFK intresserade av.

Simon Sandholm från Vimmerby är IFK intresserade av.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-12-04 17:45

Inte mindre sex spelare från IFK:s trupp den gångna säsongen har valt att gå till Västerviks FF.

Det är Tobias Bertilsson, Ayman Hadrous, Tim Håvestam, Albin Liffner, Christopher Sjöblad och Kliton Bakiu. Totalt spelade de 72 matcher för IFK i division 4.

– Givetvis är det tunga tapp för oss. Oavsett hur många matcher de har spelat så har de bidragit på olika sätt. Flera av dem var nyckelspelare för oss, säger IFK:s tränare Fredrik Walfredsson.

När det gäller nyförvärv har IFK i dagsläget gjort klart med följande spelare: Karl-Viktor Söderqusit, tidigare spelat i Vimmerby, Mattias Svensson, återvänder efter studier i Växjö, Awet Shambel Habtu från VFF, målvakten Aleksandar Vujaklija och Erdinc Kirik.

– Vi har lite krokar ute, men flera spelare blir tveksamma när de ser vilka spelare som vi har tappat. Förhoppningsvis kanske några kan inse att de kan få speltid om de väljer spel i division 4 än att sitta på bänken.

En spelare som IFK har visat sitt intresse för är Vimmerby IF:s 20-årige anfallare Simon Sandholm, som startade 14 matcher i division 3 och gjorde sex mål senaste säsongen.

– Han bor i Västervik så det vore dumt om vi inte var intresserade, men hur långt vi har kommit i förhandlingarna vet jag inte, säger Fredrik.

Hur är känslan med ett halvår kvar tills dess att serien drag igång?

– Vi har flera bra spelare, men vi har en tunn trupp i dagsläget. Det gör att vi blir känsliga för eventuella skador. Vi behöver få in ett par spelare till, svarar Fredrik Walfredsson.

Frimånaden pågår från den 15 november till den 15 december.

Karta: Bökensveds sportcenter Kultur & fritid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!