"Vi vet vilken kapacitet vi har"

I en intervju med hockeyallsvenskan pratar VIK:s Alexis Binner om sin och lagets inledning på säsongen.

Alexis Binner har inlett strålande i Västervik.

Alexis Binner har inlett strålande i Västervik.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-10-24 20:00

– Det är klart att det är kul. Jag har haft lite turstudsar och lite flyt, vi får se hur länge det håller i sig, säger Alexis Binner, som toppar VIK:s interna poängliga med tio poäng, till Hockeyallsvenskan.se.

– Det är klart att det är kul att göra mål och poäng, men det handlar om att vinna matcher. Jag gör hellre en stabil insats både framåt och bakåt än att göra massa poäng om det betyder att vi vinner. Samtidigt är poäng ofta en produkt av att man gör något bra, fortsätter han.

Hockeyallsvenskan: är det som du förväntat dig?
– Jag har nog fått mer förtroende än jag trodde från början.

20-årige Alexis Binner får stämplas som en riktig fyndvärvning så här långt och såhär säger han om hur han hamnade i rödblått:

– Jag och min agent hade tidigt en bra dialog med Västervik. Jag snackade med Mattias Karlin och Emil Georgsson en del. De hade sett mig på video men inte live, men de gillade vad de hade sett. De trodde på mig och att jag skulle passa i deras spel. Det kändes rätt och blev ett givet val, men det är klart att de tog en risk med mig. På somrarna har jag tränat en del med spelare från SHL och Hockeyallsvenskan och det är klart att jag har jämfört mig med dem. I vissa saker är man jämbördig, i vissa saker är man lite efter.

Hemkomsten till Sverige har, hittills, blivit var Alexis Binner hoppades på. Mycket poäng och mycket speltid, men anpassningen till svensk hockey pågår fortfarande.

– Jag har spelat lite på större rink där borta, men inte så mycket. Sedan har inte Västervik fullmått på sin rink, den är lite mindre, och det tror jag gynnat mig och mitt nord-syd-spel. Vissa bortamatcher, som den mot Vita Hästen, har varit helt annorlunda. Det var som ett hav av is, säger Binner till hockeyallsvenskan.se.

Säsongen hittills har varit upp och ner för VIK, men man är på uppgång: laget har tagit poäng i de fyra senaste matcherna.

– Vi är inte nöjda så här långt. Vi hade en tung period med sex raka förluster, men samtidigt har vi slagit topplag som Björklöven, Modo och Västerås så vi vet vilken kapacitet vi har. Vi kan inte ta något för givet, vi måste jobba stenhårt och inte tro att vi är något speciellt. Alla kan slå alla i den här serien, säger Binner.

Läs hela intervjun på hockeyallsvenskan.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!