Lagkaptenen är närmast en återkomst

Av de skadade spelarna i Västerviks IK är lagkaptenen Niklas Folin närmast att vara redo för spel igen.

Niklas Folin är förhoppningsvis redo för spel under nästa vecka efter sin skada.

Niklas Folin är förhoppningsvis redo för spel under nästa vecka efter sin skada.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-10-03 16:00

På torsdagens träning deltog backen Niklas Folin på hela träningen, dock i gul tröja som innebar att han inte var tacklingsbar. 

Niklas har inte spelat sedan seriepremiären mot Modo för två veckor sedan och kommer inte att spela mot Karlskoga på fredagskvällen.

– Vi har stora förhoppningar om att han kan vara med till matcherna nästa vecka om han inte får något bakslag, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Forwarden Rob Bordson tränade inte på is under torsdagen. Han klev av skadad inför träningsmatchen mot Vita Hästen den 11 september.

– Där är tanken att han ska gå på is på måndag, men sedan får vi se vad som händer. Vi har en grundplan och förhoppningsvis håller den.

Hur stort tålamod har ni med Bordson?

– Vi visste att det var två till fyra veckor och han är inne på sin tredje vecka nu. Blir det många månader så blir det självklart svårare, men i det här fallet har vi vetat att det handlar om några veckor. Tålamod måste man ha på något sätt. Det är något av spelets regler att man tyvärr blir skadad ibland, svarar Mattias.

Backen Henrik Malmström har fortfarande handen i gips och är längst ifrån en återkomst på isen av de skadade VIK-spelarna.

– Han ska ta av gipset den 15 oktober, men sedan handlar det om att få tillbaka styrkan och komma i matchspel. Vi räknar med att han är redo för spel igen tidigt i november, säger Mattias Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!