Heroisk kÀmpainsats gav seger i premiÀren

Ett vilt kÀmpade VÀsterviks IK fick med sig tvÄ poÀng frÄn seriepremiÀren mot Modo sedan det blivit 4-3-seger efter förlÀngning.

VIK:s Emil Alba jublar sedan han kvitterat till 1-1.

VIK:s Emil Alba jublar sedan han kvitterat till 1-1.

Foto: Jon HĂ€ggquist

Ishockey2019-09-20 22:25

– Jag Ă€r oerhört stolt över arbetsmoralen. Vi offrade oss. Vi sĂ„g till att ligga rĂ€tt i banan och var pĂ„ rĂ€tt sidan av pucken i större delar av matchen. Vi visste att vi mötte ett bra lag och dĂ€rför spelade vi lite annorlunda, sĂ€ger VIK:s trĂ€nare Mattias Karlin.

Första perioden blev mÄlrik eftersom den bjöd pÄ fyra mÄl.

Modo tog ledningen tvÄ gÄnger om, men bÄda gÄngerna kunde VIK kvittera. Först genom Emil Alba i numerÀrt överlÀge och sedan genom Erik Nyström som styrde in pucken.

Det var hemmalaget som inledde matchen bÀst, men under andra hÀlften av perioden var det nÀstan bara VIK för hela slanten i och med att laget förlade spelet i anfallszonen under lÀngre sekvenser. Ett flertal bra mÄlchanser skapades.

– Vi började lite trevande eftersom vi visade lite för mycket respekt, men det Ă€r ganska naturligt i och med att vi spelade mot seriefavoriten. Efter halva perioden kĂ€ndes det som vi slĂ€ppte ner axlarna.

I andra perioden blev det bara ett mĂ„l och det svarade VIK:s Alexis Binner med ett skott frĂ„n blĂ„linjen nĂ€r han gjorde 3–2.

Det blev mycket försvarsspel i andra perioden för VIK eftersom laget drog pÄ sig tre utvisningar. VIK försvarade sig pÄ ett bra sÀtt i de numerÀra underlÀgen samtidigt som Adam Vay i mÄlet upptrÀdde stabilt.

Även i tredje perioden fick VIK inrikta sig pĂ„ försvarsspelet och under första tio minuterna gjorde laget det riktigt bra. Återigen drog VIK pĂ„ sig en del utvisningar och det gjorde att Modo kunde öka trycket.

– Vi visste att det skulle bli sĂ„. TyvĂ€rr slank det in en puck i slutet.

Till slut kom utdelningen för hemmalaget nĂ€r Daniel Sylvander kvitterade till 3–3 med drygt tre minuter kvar.

Mattias Karlin ville att mÄlet skulle videogranskas för spelare i mÄlgÄrden, men det var inte domarna intresserade av.

– Vi har kollat pĂ„ situationen efterĂ„t och vi vidhĂ„ller att de har en spelare i mĂ„lgĂ„rden som stör Adam Vay. Vi har inte pratat med domarna, men Ă€r ganska sugna.

Nu blev det VIK som fick sista ordet i och med att Peter Krieger kunde slĂ„ in segermĂ„let till 4–3 drygt tre minuter in i förlĂ€ngningen.

Victor Öhman fick ta emot en tuff tackling i slutet av andra perioden och det gjorde att han inte kunde fortsĂ€tta matchen.

– Det Ă€r tveksamt om han spelar mĂ„ndag. Man har pratat om att man ska ta bort de sena tacklingarna och det hĂ€r var en sen tackling. Vi spelade inte bara mot Modo, utan Ă€ven mot domarna, menar Mattias Karlin.

HemmapremiÀr för VIK Àr det pÄ mÄndag nÀr VÀsterÄs kommer pÄ besökt till Plivit Arena.

MĂ„l och pass, VIK: Alexis Binner 1+1,  Emil Alba 1+0, Erik Nyström 1+0, Peter Krieger 1+0, Victor Öhman 0+1, Kim Johansson 0+1, Erik Ulllman 0+1, Jacob Bjerselius 0+1, Adrian Elefalk 0+1, Darren Nowick 0+1.

Karta: FjÀllrÀven Center
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!