Anordnar höstlovsbasket och föreläsning

Under höstlovets tre första dagar kommer skolelever kunna prova på basket tillsammans med Västerviks IF och Mobila Fritidsgården.

Västerviks IF:s Mattias Olson och Mobila Fritidsgårdens Theodor Larzon och Lisa Bengtson välkomnar ungdomar till höstlovsbasket.

Västerviks IF:s Mattias Olson och Mobila Fritidsgårdens Theodor Larzon och Lisa Bengtson välkomnar ungdomar till höstlovsbasket.

Foto: Adam Tegenstam

Basket2019-10-15 06:45

Om man är intresserad av att prova på basket eller redan spelar basket är man välkommen till Sporthallen på höstlovet.

– På förmiddagarna får mellanstadieeleverna komma och på eftermiddagarna är det högstadieelevernas tur. Bland annat kommer man kunna tävla, men man kan även träna och leka, säger Mattias Olson, ordförande i Västerviks IF:s basketsektion.

Förutom basketträningar och matchspel anordnas även en föreläsning av före detta simhopperskan Anna Lindberg på Mejeriet på tisdagen. 37-åringen är dotter till OS-vinnaren Ulrika Knape och har själv deltagit på fem OS med en femteplats som bäst. Hon har även imponerande fem fjärdeplatser på VM, sex EM-guld, tre VM-guld för juniorer, åtta EM-guld för juniorer och 73 SM-guld.

Den yngre generationen kanske känner igen henne mer från tv-program som Mästarnas mästare, Superstars, Det största äventyret och den pågående tv-seriedokumentären Över Atlanten.

På föreläsningen kommer Anna Lindberg att prata om dels hur hon själv tränade som ung idrottare men även om ungt ledarskap.

– Alla mellan 13 och 25 år är välkomna på föreläsningen. Är du intresserad av sport så kan vi verkligen rekommendera dig att gå på den, det är bara att anmäla sig på Mejeriet, säger Lisa Bengtson på Mobila Fritidsgården.

På Mejeriet kommer det även att anordnas ett lan under höstlovet. Det börjar på onsdagskvällen och håller på hela natten fram till morgonen efter.

Karta: Västervik
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!