Västerviks IK får behålla stödet

Kommunens beslut från våras står fast. Förvaltningsrätten avslår ett överklagande. Det är nämligen oklart vem som överklagat.

Västerviks IK får behålla det höjda marknadsföringsstödet. Förvaltningsrätten anser att det inte går att pröva det överklagande som gjordes.

Västerviks IK får behålla det höjda marknadsföringsstödet. Förvaltningsrätten anser att det inte går att pröva det överklagande som gjordes.

Foto: Malin Belfrage/Arkiv

Västerviks kommun2019-11-07 05:00

Det var i våras som en privatperson överklagade kommunstyrelsens beslut att höja marknadsföringsstödet till Västerviks IK.

Personen menade att marknadsföringsstödet är ett otillåtet företagsstöd. Pengarna skulle åtminstone indirekt gå till ett aktiebolag. Västervik IK:s elitverksamhet ligger i ett bolag.

Vad förvaltningsrätten tyckte om det argumentet får vi inte veta. När överklagandet skulle prövas upptäcktes en märklig omständighet.

Både Västerviks kommun och förvaltningsrätten har sökt efter en invånare med det namn som överklagandet har undertecknats med.

– Vi har sökt i fastighetsregistret, folkbokföringen och haft kontakt med Skatteverket, och inte hittat någon person med det namnet i Västerviks kommun, har kommunen uppgett till rätten.

Förvaltningsrätten konstaterar att utöver namnet så finns det inga övriga uppgifter som gör att man kan sluta sig till vem som skickat in överklagandet. Eftersom man enligt lag måste vara medlem i kommunen där beslutet fattats så blir överklagandet ogiltigt.

Det ska tilläggas att det namn som uppgivits är väldigt snarlikt namnet på en flitig debattör i Västervik. Vi ringer upp honom.

– Nej, jag har inte skickat in något överklagande, svarar han.

Kommunstyrelsens beslut fattades den 6 maj och innebar att marknadsföringsstödet höjdes från tidigare 250 000 kronor till 800 000 kronor. Dessförinnan hade Västerviks IK vänt sig till kommunen med en vädjan om ekonomiskt stöd.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!