Nu är mångmiljonsatsningen invigd

Västerviksortens ryttarförening, Vorf, hade under söndagen en heldag vid stallet vid Målserum. Dagen kröntes av invigning av det nya stallet.

Invigdes utan hästar, men med mängder av tårta, kaffe och gäster.

Invigdes utan hästar, men med mängder av tårta, kaffe och gäster.

Foto: Andreas Johansson

Västerviks kommun2019-11-10 18:00

Det började redan på förmiddagen med bakluckeloppis, tipspromenad och lite lotteri. Inne i det stora ridhuset var det sällsamt ont om hästar, däremot fanns flera bilar och deras ägare på plats för lite bakluckeloppis. Pernilla Lindved var en av de som passade på att sälja.

– För oss har det gått bra. Barnen växer och det är bra att kunna sälja av lite som inte passar längre, sade hon.

Till en början var det inte så många barn som trotsade kylan och passade på att rida på ponny. Men Nora Pettersson, Tove Karlsson, Sofia Ekelund, Izabelle Jonsson och Elvira Rampeltin höll uppe modet ändå, trots den bitande vinden.

– Det har varit lagom än så länge, sade Sofia Ekelund.

Vid klockan två var det dags för invigning. Kommunstyrelsen ordförande Dan Nilsson (S) var den som klippte bandet. Han och Anders Östlund, idrotts- och fritidsstrateg, pratade innan bandklippningen om satsningarna på stallen i Överum, Gamleby och nu Västervik, som de största fritidsinvesteringarna på många år. Det är en satsning som särskilt gynnar tjejer.

– Det här är kommunens största fritidsgård för tjejer, och det är väldigt värdefullt, sade Dan Nilsson.

Traditionen bjuder att saxen ska strula lite vid bandklippning, men efter det kunde de många nyfikna som samlats gå in i det helt nya stallet. Här fanns nya boxar, bra belysning och gummimatta för att skona hästarnas hovar. Modernt och funktionellt verkar varit ledordet. Det bjöds också på kaffe och tårta, dagen till ära.

Nu är det nya stallet på Målserum invigt. Från vänster: Anders Östlund, Gunilla Johansson, Bertil Wilén och Dan Nilsson (S).
Nu är det nya stallet på Målserum invigt. Från vänster: Anders Östlund, Gunilla Johansson, Bertil Wilén och Dan Nilsson (S).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!