"Mår efter omständigheterna ganska väl"

Kammaråklagare Linda Caneus är fortsatt förtegen kring förundersökningen efter dödsskjutningen på Skyttegatan.

Mannen greps på den misstänkta mordplatsen den 8:e oktober.

Mannen greps på den misstänkta mordplatsen den 8:e oktober.

Foto: VT

Västerviks kommun2019-10-23 08:00

– Förundersökningen fortgår. Sedan råder det förundersökningssekretess så jag kan inte säga mer, säger Linda Caneus.

Den 10:e oktober häktades en man i 25-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord samt grovt vapenbrott. Två dagar tidigare hade mannen gripits efter att polis larmats till en lägenhet med anledning av en misstänkt skottlossning. På plats hittades en skadad kvinna som fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. 

Under häktningsförhandlingen vidgick den misstänkte delar av händelseförloppet, men nekade till mord och grovt vapenbrott. Försvaret ville i stället ha rubriceringen vållande till annans död samt vapenbrott.

– Vår inställning har inte förändrats något. Utan han är av samma inställning och han har inte gjort någon förändring i det skede han beskrev under de tidiga förhören, säger den misstänktes advokat Fredrik Liljeblad.

Vilka delar av händelseförloppet vidgår han?

– Det är svårt att kommentera händelseförloppet just nu. Men jag kan säga att han lämnat en väldigt tydlig redogörelse för vad han menar har skett.

Hur mår din klient?

– Han mår efter omständigheterna ganska väl skulle jag säga. Det är samtidigt en väldigt svår miljö för honom att befinna sig i och det är så klart pressat, men han försöker ta dagarna som de kommer.

Vad är det som gör att ni vill ha rubriceringen till vapenbrott i stället för grovt vapenbrott?

– Det finns en mängd olika variabler att ta hänsyn till när man ska dra gränsdragning mellan normalgraden och grovt vapenbrott. Men det är något jag inte kan kommentera just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!