Kvinnan anhölls efter en misstänkt grov misshandel utanför Västervik under tisdagseftermiddagen. Enligt anmälan har kvinnan åkt hem till en man hon tidigare haft en relation med, kastat blomkrukor mot en dörr och ett fönster och misshandlat mannen med ett tillhygge. Vilken typ av tillhygge kvinnan ska ha använt framgår inte av häktningsframställan.

Efter förhör på tisdagskvällen anhölls kvinnan och under torsdagen begärde kammaråklagare Linda Caneus henne häktad av Kalmar tingsrätt. Åklagaren menar att det finns risk att den misstänkta avviker, undanröjer bevis och därmed förstör utredningen om hon inte häktas. Det finns också risk för att hon fortsätter sin brottsliga verksamhet, står att läsa i häktningsframställan.

Åklagaren ville att kvinnan skulle häktas misstänkt för försök till mord, men Kalmar tingsrätt valde att häkta kvinnan på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Åklagaren har nu fram till den 30:e augusti på sig att väcka åtal. Vi har sökt kammaråklagare Linda Caneus utan att lyckas.