"Jag hörde någon som skrek högt flera gånger"

Grannar vittnar om att det varit stökigt i lägenheten där en kvinna dödades under tisdagen. En boende i området säger att det som har hänt är fruktansvärt.

–Jag hörde någon som skrek högt flera gånger och jag förstod på tonfallet att det var ett bråk, säger en boende i  området.

–Jag hörde någon som skrek högt flera gånger och jag förstod på tonfallet att det var ett bråk, säger en boende i området.

Foto: VT

Västerviks kommun2019-10-09 14:47

Dagen efter det misstänkta mordet är det lugnt och stillsamt på Skyttegatan i Västervik. En av de boende i området som vi pratar med säger att hen hörde hur någon skrek inifrån lägenheten där skottlossningen ska ha ägt rum. Men något skott hörde hen inte.

– Jag hörde någon som skrek högt flera gånger och jag förstod på tonfallet att det var ett bråk. 

Flera av grannarna gick ut för att se vad det var som hände när polisbilarna och ambulanserna kom till platsen. Vår källa berättar att hen såg hur de bar ut den nu döda kvinnan till ambulansen. Hen säger att hen träffat på både kvinnan och den misstänkte mannen tidigare på området. 

 – Jag har hälsat men vi har aldrig pratat med varandra. 

– Ingen är förvånad över att det har hänt.

Vad menar du med att ingen är förvånad?

– Det har varit bråkigt där. Det är fruktansvärt det som har hänt.

En annan boende i området hörde inte heller några skott, men berättar att det vanligtvis är ett lugnt område med många barnfamiljer. 

– Det är så fruktansvärt det som har hänt och väldigt tragiskt. Men jag hörde ingenting.

Hur är stämningen på området i dag?

– Det är väldigt lugnt här nu. Polisen har fortsatt bevakning och det står en bil här hela tiden. 

Vad är din bild av området?

– Det är så lugnt här. Det får inte komma ut något rykte om att det är något område där man inte ska vistas. Det är fina lekparker med mycket barn och en fin stämning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!