Här är adresserna med störst prisökning

En kartläggning från Fastighetsbyrån visar flera gator i Västervik där bostadsrättspriserna har ökat markant de senaste två åren, både procentuellt och i kronor.

Stationsgatan är den gata i Västervik där bostadsrättspriserna ökat mest de senaste två åren.

Stationsgatan är den gata i Västervik där bostadsrättspriserna ökat mest de senaste två åren.

Foto: Anna Persdotter

Västerviks kommun2019-10-13 18:00

Den gata där kvadratmeterpriserna ökat mest i Västervik är Stationsgatan. Här har priset ökat med 51 procent och den hamnar därmed på plats nummer tre i länet, efter Storgatan i Vimmerby som ökat med hela 82 procent och Lötvägen i Kalmar som hamnar på 57 procent.

På listan hittas också Markörgatan på plats fem, med en ökning på 45 procent och Skyttegatan på nionde plats med en 39-procentig ökning.

– Man tittar ofta på prisstatistik på riks-, läns- och kommunnivå. Men bakom de generella siffrorna kan det vara väldigt stora variationer mellan olika områden och gator. De största prisökningarna ser man främst på gator i områden med lägre prisnivåer och på relativt nya bostadsrättsmarknader. Det kan även handla om ännu mer lokala faktorer, till exempel enskilda föreningar som blir mer populära när de förbättrat sin ekonomi, skriver Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Stationsgatan hittas även på listan över adresser med störst prisökning i kronor. Här på plats nummer sju i länet, med en genomsnittlig ökning på 4 229 kronor. Där toppas listan av Ängö hamngata i Kalmar, med en prisökning på 7 463 kronor.

Kartläggningen visar också att priserna på bostadsrätter nationellt sett har stått ganska stilla de senaste två åren, men att utvecklingen kan skilja mycket mellan olika orter, områden och gator. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!