På lördag anordnar Odensvi IF sin årliga auktion vid klubbens fotbollsplaner. Ulf Solvestad, idrottsföreningens ordförande, förväntar sig många nyfikna och en stor försäljning.

–  Allt beror på vädret men i snitt har vi mellan 200-300 besökare. Vi siktar på att ha cirka 600 utrop under dagen och vanligtvis brukar auktionen inbringa 40 000 kronor för oss, säger han.

Han betonar att auktionen utgör den stora inkomstkällan för Odensvi IF och att det hade varit svårt att bedriva föreningen utan den. Det gör även Per Svensson, vice ordförande i Blackstad IF, vilka håller sin auktion veckan efter vid ortens bygdegård.

– Vi måste ha auktionen om vi ska kunna erbjuda rimliga medlemskapspriser, säger han.

Både Solvestad och Svensson berättar att utbudet är stort i år, bland annat kommer det att säljas fyndlådor, hushålls- och köksartiklar, möbler och verktyg. Enligt Svensson finns det saker för alla, även om det skiljer sig från person till person.

– Den enes smak, är den andres bak, säger han.

Han berättar att man hoppas kamma hem en rejäl slant för idrottsföreningens ålderstigna snöskoter.

–  Den fungerar men behöver bara få lite kärlek och omtanke för att hoppa igång, säger Svensson.

Utöver själva auktionerna i Odensvi och Blackstad, kommer besökarna kunna köpa till sig dryck och tilltugg vid de utställda serveringarna. I Odensvi ser Solvestad gärna att folk också tar sig ett svalkande bad i den närliggande Kyrksjön.

– Det sägs ju vara kommunens bästa insjö, säger han och skrattar.