De kan du se i Halv åtta hos mig

Skratt, värme och rå kyckling är de starkaste minnena från inspelningen i Västervik.

Här är deltagarna från Västervik. Simon Thunberg, Therese Tjernberg, Magnus Ivarson samt Karin Englund.

Här är deltagarna från Västervik. Simon Thunberg, Therese Tjernberg, Magnus Ivarson samt Karin Englund.

Foto: TV4

Västerviks kommun2019-12-04 20:00

Snart blir det mer Västervik i tv-rutan. I somras spelade nämligen TV4 in fyra avsnitt av matlagningsprogrammet "Halv åtta hos mig" i staden. Först ut bland deltagarna är Karin Englund, efter det följer program med Simon Thunberg, Therese Tjernberg och Magnus Ivarson. Premiär är det 9 december.

Det var Karins bonusdotter som nominerade henne.

– Det var rörande så klart. Jag tvekade egentligen aldrig, det kändes skoj. Jag tror det var 70 nominerade till en början och jag lyckades komma med.

Sedan började jakten på en meny.

– Egentligen i ett sådant program blir maten sekundär, eller hur? Det handlar ju om människorna, inte så mycket om tävlingen för oss. 

– Men det var svårt att veta vad man ska laga, jag ändrade mig flera gånger. Ska jag laga riktig fine dine? Eller ska jag ta något som alla gillar?

Valet föll bland annat på kyckling, kan vi avslöja. Den råkade serveras halvrå eftersom strömmen gick i Västervik den här dagen.

– Det är ett otroligt tight schema, vi märkte inte att ugnen slog av. Den var inte genomstekt men det var bara köra på, haha!

Karin Englund minns inspelningsdagarna som långa och krävande men minns ändå tillbaka med värme.

– Alltså vi blev vänner, och hade jätteroligt. Det var bara jättehärligt, trots långa dagar. Vi har träffats flera gånger sedan dess, det är ett fint gäng.

Inför premiären är det lite nervöst.

– Egentligen bryr jag mig inte massor om hur jag framställs, men lite fåfäng är jag. Nu när det drar ihop sig ser jag fram emot det med skräckblandad förtjusning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!