Förra sommaren anordnade kulturenheten för första gången Barnscen Västervik. Totalt har det blivit sex föreställningar för barn och ungdomar med fokus på musik och teater. Evenemangen har till stor del finansierats av socialstyrelsens pengar för sommarlovsaktiviteter.

– Det vi vill med barnscenen är att bredda utbudet så gott det går med olika teaterformer och dans. Nu tidigare i somras körde vi "Pappa Kapsyl" och hans melodinosauriefestival. Vi försöker att tänka barnfamilj och vi ser att det behövs mycket scenkonst och kultur för barn. Så det behovet vill vi fylla med barnscen, säger Mårten Öhrling.

Bland annat har man bjudit den yngre publiken på familjeföreställningen "Pappa är ute och cyklar" och dansshowen "Blommornas vals".

Artikelbild

| Den 31 augusti bjuder Teater Imba på sin version av Askungen i Stadsparken.

– Det görs jättemycket bra kultur i vår stad men mycket är riktat till den äldre publiken. Hittills har det varit så roligt och massor med folk som tittat. Några teaterföreställningar har varit fullproppade med vuxna och barn och man ser att det finns ett önskemål om att gå och titta på sånt här. Det känns jättebra. Generellt kan man bara sammanfatta det med succé.

Den 31 augusti är det dags för nästa föreställning då Teater Imba bjuder på sin version av klassikern Askungen.

– Det är två killar och en tjej från Linköping som tolkar både klassiska sagor och sätter upp sina egna föreställningar. Jag har sett dem vid något tillfälle och tyckte att det var jätteroligt och att de verkligen charmade publiken på ett trevligt sätt.