"Könsstympning bör klassas som knivöverfall"

Sverige Anno 2019. Centerledaren Annie Lööf tycker tydligen att det är OK att skära bort pojkars förhud.

Att könsstympa barn med lagens stöd är helt fel väg att gå, menar skribenten.

Att könsstympa barn med lagens stöd är helt fel väg att gå, menar skribenten.

Foto: Dita Alangkara/TT

Insändare2019-10-06 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Då borde Sveriges journalister ställa henne frågan, är det också OK att stympa små flickor? Är vi inte skapade till vår Guds avbild, och inte ska stympas, eller?

Detta är synnerligen allvarligt om några av våra politiker går ifrån vår kristna tro. Kyrkans företrädare bör också agera för att få svar i denna otroligt viktiga fråga. Ska det vara tillåtet att stympa barn i vårt land Sverige?

I en demokrati med lagar bör det klassas som överfall med kniv och bör omedelbart polisanmälas. Frågan är om man ska polisanmäla dem som uppmuntrar till detta förfarande, det kan också vara kriminellt. 

Detta bör ju vara att jämföra med våldtäkt mot barn, minst. Vem i vårt land skulle inte polisanmäla om någon blev överfallen med kniv, vem skulle acceptera detta förfarande? Och nu pratar vi om barn som inte på något vis kan försvara sig mot denna stympning utan är helt försvarslösa. 

Våra politiker borde i stället gå ut på gatorna och protestera mot detta våld, med kniv, mot medmänniskor. Nu är ju frågan, kommer media att svälja detta, titta åt sidan och vår generation bli dömd i en framtid, som vi blivit vid ett flertal gånger förut?

Ofattbart att en politiker är beredd att acceptera att det i Sverige ska vara tillåtet att skära i barn med skalpell, och att det ska vara lagligt i vårt land Sverige. Och nu skall dom analysera C-stämmans beslut att ej tillåta stympning av barn, vad finns det att analysera? Våld mot barn är ju olagligt i dom flesta former i Sverige, eller?