Det är dagen efter den dramatiska händelsen, som vände upp och ner på hela familjen Hajdaris vardag.

Abbas älskar att bada och hade suttit i badkaret en lång stund när Farsona tyckte det var dags att gå upp. Så hon drog ur proppen och gick för att hämta en handduk.

Hon hann aldrig reagera på vad som hände, att sonen Abbas försökte hejda vattnet från att rinna ur badkaret.

Artikelbild

| Femårige Abbas är pigg och tycks inte ha tagit någon skada alls av onsdagens dramatiska händelse, då han fastnade med fingrarna i badkarets bottenventil. "Jag är så tacksam för all hjälp", säger mamma Farsona.

– När mamma kom tillbaka hade Abbas kört ner fingrarna i avloppet och satt fast, förklarar storebror Jaffar. Han blev förstås rädd och ledsen.

– Jag blev också rädd och jättestressad när jag inte kunde få loss honom, tillägger Farsona.

Det blev ett ordentligt pådrag, med sjuksköterskor som kom för att försöka hjälpa till. Men ingen lösning gick att finna, Abbas satt fast och nu hade hans fingrar börjat svullna upp.

Så räddningstjänsten larmades, som kopplade loss avloppsröret och skruvade loss bottenventilen. Med den kvar kring fingrarna skickades han med ambulans till Västerviks sjukhus där man klippte upp metallen och lyckligtvis kunde konstatera att ingenting var brutet.

Artikelbild

| "Jag mår bra", hälsar Abbas och håller upp sin högra hand, som han fastnade med i badkaret. Handen är varken svullen längre eller har märken av händelsen.

– Jag är så glad och tacksam för all hjälp vi fick, säger Farsona.

Hur mår Abbas i dag?
Artikelbild

| Bottenventilen fick klippas sönder, för att sjukhuspersonalen skulle få loss den från Abbas fingrar.

– Bra, men han vill inte bada utan vill gärna vara med sin mamma hela tiden, säger Jaffar.

– Jag mår bra, säger Abbas och visar en dans på vardagsrumsgolvet. Ett bevis så bra som något på att femåringen är pigg och inte tycks ha tagit någon skada av onsdagens dramatiska händelse.