I andra omgången av Toyota cup möttes på söndagseftermiddagen Hjorted/Totebo och Frödinge/Br. SK på Skobes Arena i Vimmerby. Ett stabilt spelande H/T vann till slut matchen ganska enkelt med 3-0. 

Annars var det väl inte en match som uppvisade något större skönspel i den starka blåsten. Istället präglades den av många felpassningar och stundtals ganska tuffa närkamper. 

Första halvlek var spelmässigt ganska jämn, men det var H/T som skapade målchanserna och gick till pausvila med 2-0. Pontus Petersson nickade in 1-0 och Daniel Öhlund lobbade in 2-0. 

Artikelbild

| Conny Holmberg

I den andra halvleken var det H/T för hela slanten och när Haidar Abdulkarim gjorde 3-0 efter en soloprestation var matchen avgjord. H/T hade ytterligare ett par bollar i mål, men de dömdes bort för offside. 

Bäst i H/T var Adrian Ottosson på den ovana platsen som mittback och mittfältets comebackande Martin Arvidsson, som visade att han kommer att bli en fin förstärkning i laget. FBSK hade sin klart bästa spelare i Dick Johansson. Kul också att båda lagen luftade sina unga spelare, bara 15-16 år gamla. 

Nästa söndag möts H/T och SK Lojal i en ren gruppfinal i cupen. Båda lagen är obesegrade så här långt. För H/T räcker det med oavgjort för att vinna gruppen, eftersom de har bättre målskillnad.