Garpedagen pågår hela dagen. Det börjar med en bingopromenad och slutar med utomhusbio som Tjustbio håller i, "A star is born".

Däremellan blir det en rad aktiviteter för stora och små. Många av dem äger rum i Unos park eller utgår från parken. Under förmiddagen blir det ekumenisk gudstjänst med körsång och sopplunch.

Efter bouletävlingen Garpedubbeln blir det musikunderhållning med Aerial Core, följd av dagens gästsångerska, Mikaela Brodd Leander. Talangparad med framtidens sångstjärnor har utgått ur programmet.

Artikelbild

| Årets hedersgarpe 2018 gick till Gamleby Biografförening. Vem får priset i år?

Under dagen blir det också bland annat modevisning, som Hand i Hand håller i, och en hattparad, där deltagarna går upp på scenen och visar sina hattar.

– Vem som helst får ta på sig en rolig hatt och ställa upp, säger intresseföreningens Ola Berg, som tillsammans med Magnus Johansson arrangerar Garpedagen.

Filiokus Fredrik underhåller från scenen och i ån blir det båtrace.

Rädda Barnen har Traktortrampet med trampbilar. Man kan även få testa att gå på styltor. Jörgen Bergström ska göra en stor tavla med namnet "Händer i Gamleby", som ska sättas upp på centrum sedan.

Utöver allt detta kan man även gissa på årets Gamlebyprofil, som utklädd går runt bland publiken på eftermiddagen. I gamla Into-lokalen på centrum är det Bosslerutställning hela helgen. Sedan är det förstås också utdelning av Årets hedersgarpe, där en mångårig gärning belönas:

– Man ska ha jobbat för Gamleby med omnejd under ett antal år, säger Ola Berg.