Tioårsjubileum firades med tårta och bubbel

Under tisdagseftermiddagen firade personal, politiker, och chefer tioårsjubileum för Kik Gamleby på Hagnäsgården. Och man gjorde det med tårta, snittar och alkoholfritt bubbel.

Rhiannon Djupdalen var med och drog i gång KiK Hagnäsgården för tio år sedan. Nu lämnar hon över huvudansvaret då hon fyller 65 under hösten.

Rhiannon Djupdalen var med och drog i gång KiK Hagnäsgården för tio år sedan. Nu lämnar hon över huvudansvaret då hon fyller 65 under hösten.

Foto: Filip Gustafsson

Gamleby2019-10-09 22:00

2009 startades Kik Hagnäsgården och 2015 utökades projektet då Erneborg gick med, vilket fick namnet KiK Gamleby. Kik betyder klinisk utbildningsenhet i Kalmar län och är ett samarbete mellan kommunen,  Linnéuniversitetet samt Campus.

–Vi var först i landet med att starta en kommunal utbildningsenhet för sjuksköterskor. Vi gjorde ett jättejobb och informerade personal, anhöriga och utbildade handledare, säger Rhiannon Djupdalen sjuksköterska och huvudhandledare.

I dag tar man emot sjuksköterskestudenter för praktik under termin två och sex.

– De som går termin två är ganska nya på utbildningen och handleds till största delen av undersköterskor. När de kommer tillbaka under termin sex går de med sjuksköterskor.

Syftet med projektet är först och främst att erbjuda studenterna en bra praktikplats. Men också att utveckla verksamheten och kunna anställa nya sjuksköterskor.

–Jag tror att det är 10-15 stycken sjuksköterskor som jobbar i kommunen nu som har kommit via det här.

Anne Jacobsson är en av kommunens sjuksköterskor som anställts via projektet.

– Det var jättekul och handledarna gav oss verkligen tid att reflektera. Jag tycker mitt jobb är jättekul, speciellt att åka hem till patienter. Det är helt annorlunda jämfört med att jobba på sjukhus, säger hon.

Inom en snar framtid kommer Rhiannon att lämna över huvudansvaret för Kik Gamleby.

– Det känns bra, men lite konstigt. Jag fyller 65 i november så jag kommer att gå ner i tid. Åren här har varit jättespännande.

Tioårsjubileet firades med tårta, kaffe, snittar och alkoholfritt bubbel.
Tioårsjubileet firades med tårta, kaffe, snittar och alkoholfritt bubbel.
Karta: Hagnäsgården Äldreboende
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!