Så säger säkerhetschefen om senaste branden

Under måndagen var området kring branden avspärrat. "Man ska se över sitt brandskydd", säger säkerhetschefen.

Uthuset brann ner helt. Villans fasad har skador och rutor sprack av värmen.

Uthuset brann ner helt. Villans fasad har skador och rutor sprack av värmen.

Foto: Andreas Johansson

Ankarsrum2019-10-21 18:00

Larmet kom in till SOS alarm strax efter midnatt natten mot söndag. Då brann det för fullt i ett uthus alldeles i närheten av en villa på Skolgatan i Ankarsrum. Hettan var så stor att flera fönsterrutor spräcktes och spridningsrisken var påtaglig. Det blev skador på fasaden, och villan fick ventileras.

Ingen var hemma i villan när det brann. Mannen som bor i villan berättar att han fick reda på att det brann via vänner och bekanta.

– Det var många som hörde av sig. Jag fick se en bild på telefonen där jag kände igen min bil och huset. Jag blev orolig och fick panik ett tag, berättar han. 

Under måndagen var delar av tomten fortfarande avspärrad. Om en teknisk undersökning är gjord fick vi inte svar på under måndagsförmiddagen.

Branden är fortfarande rubricerad som mordbrand, än finns ingen förklaring till den. Utredningen kommer skötas av avdelningen för grova brott i Västervik.

Joakim Jansson är säkerhetschef i Västerviks kommun. Han säger att han förstår att oron i samhället är stor.

– Men det viktiga just nu är att låta polisen göra sitt jobb. Vi måste förlita oss på utredningen, som jag vet man jobbar mycket med. Det händer saker som vi inte får ta del av, av utredningstekniska skäl.

Han uppmanar alla att tänka på säkerhet och samarbete.

– Det har som tur är inte brunnit i något hus där någon bott för tillfället, även att det varit nära. Men man ska se över sitt brandskydd och man ska se och synas i samhället. Att sprida rykten är det inte tid för nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!