I våras berättade vi att Logen 2754 i Hallingeberg såg ut att tvingas lägga ner efter 119 år, då det inte gick att få tag på ledamöter till styrelsen.

Den befintliga styrelsen lovade att fortsätta tillsvidare och så fick de ta beslut om senare hur de skulle göra. Ett nytt årsmöte skulle hållas i juli, och så har nu skett.

– Vi bestämde att vi ska fortsätta ett halvår till, så att vi får mer tid, säger Gerd Brodin, sekreterare.

Beslutet innebär att styrelsen sitter kvar till nästa ordinarie årsmöte och att inplanerade aktiviteter kan hållas som vanligt i Godtemplargården, till exempel kulturträffarna och kulturdagarna.

– Vi ska inte ge upp än riktigt. Vi hoppas att vi ska hitta människor som kan fortsätta, så att lokalen kan användas som den har gjort, i den andan, säger Gerd Brodin.

Hon syftar därmed på det nykterhetskrav som har varit viktigt för föreningen att det får finnas kvar, när det gäller lokalen. Uppslutningen har varit god, när föreningen har bjudit in till öppet möte om Godtemplargården. Det finns ett intresse i bygden av att den finns kvar som samlingslokal, men då utan nykterhetskrav, och det vill inte föreningen.

– Vi vill ogärna sälja till någon som inte har nykterhetstänket, sa Gerd Brodin i våras.

Logen 2754 i Hallingeberg bildades den 11 februari år 1900. Godtemplargården uppfördes runt år 1910, men har renoverats och moderniserats i omgångar under årens lopp.