Tidigare i veckan kom beskedet att koncernen IAC köper upp konkursade Ankarsrum Die Casting. Håkan Södergren är facklig kontaktperson på Die Casting och har jobbat på företaget i snart 40 år. Han menar att allt är väldigt nytt och att han ännu inte har hunnit smälta nyheten riktigt.

– Det gick fort när det väl hände, säger han.

Håkan säger att han och övriga anställda är lättade efter uppköpet. Det har varit en intensiv period från det att företaget gick i konkurs – trots konkursen har produktionen varit i full gång, minst sagt.

Artikelbild

| Övertagsdatum för den nya ägaren är 31 oktober i år.

– Det har aldrig gått så bra som nu, vi har aldrig haft så mycket att göra, berättar Håkan.

Han menar att det är just på grund av den höga produktionen och företagets goda rykte hos kunder som beskedet om konkursen i maj kom som en chock för många.

– Det har aldrig funnits någon konflikt, det här har varit utanför de anställdas kontroll.

Han säger också att det har varit väldigt rörigt och jobbigt på arbetet den sista tiden, och att det drabbat personalen.

– Personalen har ställt upp massor, vi har levererat, säger Håkan.

Håkan vet inte så mycket om den nya ägaren, men säger att han är försiktigt optimistisk.

– De sa att de tror på oss och vill växa med oss, och de har skrivit hyresavtal för de närmaste fem åren. Det har ju gått bra för deras gjuteri i Hultsfred.

Trots att Håkan vill se resultat innan han tror fullt ut på något så kom nyheten om den nya ägaren som ett mycket positivt besked:

– Det är skönt att veta, semestern blir lite bättre nu, säger han.