Lördagen den 12 oktober mötte Sverige Malta på Ta`Qali Stadion utanför Valetta på Malta. Mellan 3000-4000 svenska supportrar hade tagit sig dit. 
En av alla dessa var Anders Sjöström, uppvuxen i Totebo, som åkt dit med kompisen Thomas Green. Jag  träffar Anders och Thomas på Restaurant Salt and Pepper i St. Julians, där mängder av svenska supportrar samlas för att ladda upp inför matchen.

– Vilket drag här är, säger Anders, som varit på plats någon timme innan jag kommer dit. 

– Vi flög hit i torsdags från Göteborg med en mellanlandning i Amsterdam och sedan åker vi hem tidigt på söndag morgon, fortsätter han. Vi har haft några fina dagar här på Malta med sol och bad, men på måndag väntar jobbet igen.

Artikelbild

| Anders Sjöström

Anders berättar att han åkt på fotbollsmatcher utomlands flera gånger. Första resan var  till fotbolls-VM i Tyskland 1974. Då var Anders bara 17 år och åkte med en bussresa arrangerad av Hjorteds GoIF. Hans andra VM-resa gick också till Tyskland. Året var 2006. 

– Det var en fantastisk stämning på det VM:et, minns Anders. Han har också besökt länder som Österrike, Irland med flera i samband med landskamper. 

Sedan flera år tillbaka är nu Anders bosatt i Vimmerby, men man träffar honom ibland när Hjorted/Totebo spelar. Intresset för sin gamla förening, Totebo IF, finns fortfarande kvar. Han debuterade i Totebo IF:s A-lag, som 16-åring och spelade imponerande 485 matcher för klubben innan han lade skorna på hyllan.
En skön lirare är han, Anders, med glimten i ögat och hjärtat på rätta stället. Vi kommer säkert att ses på flera matcher framöver.