Smygöppning för "nya" kaféet på Storgatan

Under lördagen slår kafé Trillin upp portarna. Men redan under fredagskvällen var det smygöppning för grannarna på Storgatan.

– Det blir jätteskoj. Jag har väntat på det här länge, säger ägaren Anders Johansson om öppningen av Trillin.

– Det blir jätteskoj. Jag har väntat på det här länge, säger ägaren Anders Johansson om öppningen av Trillin.

Foto: Filip Gustafsson

Västerviks kommun2019-10-18 20:00

Under hösten kom beskedet att kaféets dåvarande ägare, Sabina och Rusmin Kolenovic, skulle sälja verksamheten. Ny ägare blev Anders Johansson som till vardags driver Konfektboden bara några meter bort.

Kommer du att springa mellan verksamheterna nu?

– För det mesta kommer jag att vara i godisbutiken. Jag kommer att jobba här inne tre timmar på morgonen och sedan gå över till godisbutiken igen. Jag kommer att flytta in lite grejer därifrån som även passar här, bland annat chokladpraliner, säger Anders Johansson.

På kaféet kommer totalt fem personer att arbeta varav två på heltid. 

Under fredagskvällen var det smygpremiär för nya Trillin.

– Jag har bjudit in alla som har affärer runt omkring att komma in och se hur det är. Det är inte någon större förändring, vi har behållit det mesta från det gamla. Men det är lite nytt, säger han.

Öppningen har dragit ut lite på tiden. Det var mycket nytt som behövde göras och köpas in. I somras startade Anders även ett bageri och karamellkokeri i Gunnebo, den verksamheten kommer att läggas på is nu när kaféet i Västervik dragit i gång.

– Vi har tagit en liten paus där just nu. Jag vet inte riktigt vad vi kommer göra där ännu.

Hur känns det att öppna här på riktigt nu?

– Det blir jätteskoj. Jag har väntat på det här länge.

Hur ser du på kafékonkurrensen här i centrum?

– På den här delen av gatan så finns det bara det här. Och det gick väldigt bra för tidigare ägaren, så jag tror att det kommer gå bra.

Totalt kommer fem personer varav två på heltid att jobba på kaféet. Konceptet blir liknande de tidigare ägarnas, men lite förändring blir det allt.
Totalt kommer fem personer varav två på heltid att jobba på kaféet. Konceptet blir liknande de tidigare ägarnas, men lite förändring blir det allt.
Karta: Storgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!