Redan denna vecka startar Kultur på duk, som står bakom Live på bio, med en intern kick off i Trollhättan vid filmdagarna. Där kommer de att träffa 32 andra Live på bio-verksamheter.

– Där få vi ta del av en del nya utbud utöver de vi redan bokat. Det är kul, Västerviks teater och konferens är utsedd som en referens för teater för Live på bio och det innebär att vi får erbjudanden innan de är bokade, vi får alltså vara med att sätta utbudet, säger Akko Karlsson på Västerviks teater och konferens.

Vad har vi att vänta i höst?

– Vi fortsätter med Metropolitanoperorna från New York med en sekunds fördröjning över Atlanten. Det är ett klimatsmart sätt att se fantastiska operor från en av världens största operascener, säger Akko Karlsson.

Det kommer att visas två operor under hösten och tre under våren.

– Trollflöjten är en lättsmält klassiker för folk som vill träna på opera, säger Karlsson.

Erik Hultgrens bokhandel samarbetar med Västerviks teater och konferens och Kultur på duk när Margaret Atwood ska släppa sin uppföljare till The Handmaid's Tale – The Testaments.

Vi kommer då bland annat kunna se Atwood samtala i direktsändning om den nya boken.

– Live på bio innefattar även konst och konstdokumentärer, berättar Akko Karlsson.

Akko säger att de också har bandat material som exempelvis Ane Bruns livekonsert från Oslo förra året, som kommer som nummer två i höstens program.