Salongen på Västervik teater och konferens var fullsatt när Joe Labero, ett världsnamn inom trolleri och magi, klev fram på scenen för att starta sin show "Unexpected visit". Publiken, som var i blandade åldrar, gav magikern ett varmt välkomnande. Han började med att visa sin fingerfärdighet med spelkort innan han tog sig an kinesiska ringar. Ringarna hakade i varandra, släppte för att återigen bilda en kedja. Omöjligt att lista ut hur det gick till. 

Joe Labero involverade publiken som inte var inte sena att haka på. Lite generade i början, men Labero skämtade friskt och blygheten rann snart av.  

En pojke kallades upp på scenen och fick lägga sig i en låda på hjul. Labero sköt in stålplåtar och vips var pojken delad på mitten till publikens förskräckelse. Pojken tycktes dock inte ha kommit till skada. Han hoppade raskt upp när Labero knäppte med fingrarna. 

Artikelbild

| Joe Labero briljerade med kinesiska ringar.

56-årige Joe Labero är uppvuxen i Alvesta. Då var hans namn Lars Bengt Roland Johansson. När han var tolv år fick han sin första trollerilåda. Det blev starten på karriären som illusionist. Genombrottet kom 1991 med showen "A magic night" som sattes upp på Berns salonger. Sedan dess har Labero uppträtt världen över med sina magiska och ofta eldiga shower. Det har varit på scener som Royal Albert Hall i London, Roosevelt Ballroom i New York och Paris Casino i Las Vegas. Laberos svenska höstturné började i Karlskoga i oktober och avslutas i hemstaden Alvesta strax före jul.