Varför vill SD göra det sämre för redan fattiga?

Den senaste barnfattigdomsrapporten visar att 9,3 procent av barnen i Sverige räknas som fattiga, vilket motsvarar 168 000 barn och det innebär att hela familjen lever i fattigdom.

Många barn lever med begränsade ekonomiska resurser och skribenten är kritisk till de försämringar som förslaget om slopat barnbidrag kan innebär för dem.

Många barn lever med begränsade ekonomiska resurser och skribenten är kritisk till de försämringar som förslaget om slopat barnbidrag kan innebär för dem.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2021-05-28 05:08
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är alldeles för få om SD får bestämma och de här familjerna har det dessutom alldeles för bra ekonomiskt enligt SD. 

Att leva i en familj som har dålig ekonomi påverkar barnets och familjens vardag på ett negativt sätt. Barn och familjer som lever i ekonomisk utsatthet har inte heller samma möjligheter till en meningsfull fritid som ett barn från en familj med stabilare ekonomi. 

SD vill öka på de fattigas bördor genom att ta ifrån de familjer, som lever med hjälp av socialbidrag, deras barnbidrag och istället berika de redan rika. I en pandemi med 440 000 arbetslösa så verkar detta ändå vara den viktigaste frågan för SD att driva just nu.

Sammanlagt är det några promilles nedskärning i statsbudgeten som ytterligare förstärker ojämlikheten i Sverige. 

SD är ett konservativt högerparti, och som ett sådant är de alltid beredda att straffa arbetarklass, lägre medelklass, småföretagare och inte minst de minst bemedlade i samhället. Jag menar att SD:s politik alltid gynnar de redan förmögna och rika i samhället. Som ett konservativt högerparti angriper SD alltid arbetarklassen i allmänhet, sjuka och arbetslösa i synnerhet. Nu har SD hittat en ny grupp att göra livet surt för – fattiga barn och deras familjer.